Αρσάκεια Ιωαννίνων

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οι ήχοι ταξιδεύουν τις μελωδίες» παρακολούθησαν οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019 στο Μουσείο Ηρακλειδών, στο Θησείο.

Μέσα από ευχάριστα διαδραστικά παιχνίδια οι μαθητές γνώρισαν τον ήχο ως φυσικό φαινόμενο και έμαθαν τον τρόπο που αυτός συνδέεται με τη μουσική. Οι μαθητές μέσα από την αλληλεπίδρασή τους με διάφορα όργανα παραγωγής ήχου, μουσικά όργανα, βιωματικές δραστηριότητες και την αξιοποίηση τής σύγχρονης τεχνολογίας είχαν την ευκαιρία να παράγουν ήχους συγκεκριμένων συχνοτήτων που συναντούν στην καθημερινή τους ζωή.

Στη συνέχεια, γνώρισαν τα κορυφαία επιτεύγματα τής αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας μέσα από την έκθεση «Εύρηκα: επιστήμη, τέχνη και τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων». Κατά τη διάρκεια τής περιήγησης τους, θαύμασαν μηχανές που είδαν το φως την εποχή εκείνη, όπως το κινητό αυτόματο τού Κτησιβίου, τις αυτόματες πύλες τού ναού, το ομοίωμα τού μηχανισμού των Αντικυθήρων και την βαδίζουσα θεραπαινίδα σε σχέδια των Ήρωνα και Φίλωνα, που θεωρείται το πρώτο ρομπότ τής αρχαίας Ελλάδας.