Εκτύπωση

Το κοινωνικό έργο τού Σχολείου

Επίσκεψη στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «ΕΛΠΙΔΑ- Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη»

Επ’ ευκαιρία των Αγίων Ημερών των Χριστουγέννων, που πλησιάζουν, οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Γ΄Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού επισκέφθηκαν, την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019, την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «ΕΛΠΙΔΑ-Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», για να πουν τα παραδοσιακά κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Οι υπευθύνοι τού Νοσοκομείου υποδέχτηκαν με θέρμη τους μαθητές και τους ενημέρωσαν για το έργο, το όραμα και τους στόχους τού Συλλόγου «Ελπίδα».
Στη συνέχεια οι μαθητές επισκέφθηκαν το σχολείο που λειτουργεί στη Μονάδα για τα παιδιά που νοσηλεύονται για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Στην επίσκεψη παρευρέθησαν γονείς των μαθητών, ο Διευθυντής τής Ορθοπεδικής τής Μονάδας κ. Ι. Αναστασόπουλος, καθώς και η κ. Σ. Τομπούλογλου, βιοχημικός τού Νοσοκομείου.
Ως αναμνηστικό οι μαθητές προσέφεραν μια καλλιτεχνική αφίσα με αισιόδοξα μηνύματα, η οποία θα τοποθετηθεί στον χώρο τού παιδότοπου. Οι υπεύθυνοι ενθουσιάστηκαν με το υπέροχο έργο των παιδιών, καθώς και με την ευγενική κίνηση τους να δωρίσουν επιτραπέζια παιχνίδια στα παιδιά που νοσηλεύονται.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε στην είσοδο τού Νοσοκομείου, η οποία πλημμύρισε από χαρούμενες παιδικές φωνές. Στον αίθριο χώρο τα παιδιά που κάνουν θεραπεία παρακολούθησαν ένα μουσικό δρώμενο των μαθητών.
Οι μελωδικές νότες έφθασαν μέχρι τα δωμάτια νοσηλείας, μεταφέροντας το χαρμόσυνο μήνυμα τής Αγάπης των Χριστουγέννων.
Η ευχή των μαθητών τής Στ΄ τάξης προς τα παιδιά που νοσηλεύονται στην Ογκολογική Μονάδα ήταν «Να βγουν όλοι νικητές από αυτήν την μάχη και να έχουν θάρρος και πίστη πως θα τα καταφέρουν!».
Τους μαθητές συνόδευσαν η Διευθύντρια τού Σχολείου κ. Στυλιανή Μέλλιου και η καθηγήτρια Μουσικής κ. Βάγια Παπαγιαννοπούλου.

 

 «Η Αλεπού μοδίστρα», ένα βιβλίο για τον Θοδωρή Ντούμα

Με ιδιαίτερη ευαισθησία οι γονείς τού Γ΄Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού ανταποκρίθηκαν και αγόρασαν το βιβλίο «Η Αλεπού μοδίστρα», που έγραψε η Χριστίνα Ντούμα, μητέρα τού Θοδωρή Ντούμα, απόφοιτου των Αρσακείων Ψυχικού
Ο Θοδωρής Ντούμας στα έξι του χρόνια, στον τυπικό και απαιτούμενο από το Σχολείο οφθαλμολογικό έλεγχο, παρουσίασε ανησυχητική απώλεια τής όρασής του.
Μετά από αρκετές εξετάσεις διαγνώστηκε ότι πάσχει από τη νόσο Batten, η οποία είναι νευροεκφυλιστική και θανατηφόρα.
Με τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν από την αγορά τού βιβλίου θα ενισχυθεί ο αγώνας των γονιών του, ώστε ο Θοδωρής να μεταβεί στο Οχάιο των ΗΠΑ, προκειμένου να υποβληθεί σε μια πειραματική γονιδιακή θεραπεία.
Το Σχολείο εύχεται ολόψυχα το όνειρο τού Θοδωρή εφέτος τα Χριστούγεννα να γίνει πραγματικότητα!  

 

Ενίσχυση παιδικής βιβλιοθήκης

Οι μαθητές τού Γ΄ Αρσακείου  Δημοτικού Ψυχικού προσέφεραν επιλεγμένα λογοτεχνικά βιβλία στην Παιδική Βιβλιοθήκη τού Δημοτικού Σχολείου Πανόρμου Μυλοποτάμου τού Δήμου Ρεθύμνης, κατόπιν αιτήματος τού Διευθυντή της κ.Ρηγάκη, προκειμένου να ενισχύσουν το έργο της.

Συγκέντρωση παλιών γυαλιών οράσεως για καλό σκοπό
Οι μαθητές τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού ενίσχυσαν την πρωτοβουλία με σύνθημα «Δεν πετάμε τα γυαλιά που δεν φοράμε» και «Δώστε στα γυαλιά σας μια δεύτερη ευκαιρία», η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων τού Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Opthalmica, συγκεντρώνοντας δεκάδες σκελετούς γυαλιών οράσεως, προκειμένου αυτά να προωθηθούν σε παιδιά αναπτυσσόμενων χωρών, που τα έχουν ανάγκη.