Εκτύπωση

Την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020 οι μαθητές τής Δ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού επισκέφθηκαν το Μουσείο Ορυκτολογίας και Πετρολογίας τού Πανεπιστημίου Αθηνών και ξεναγήθηκαν στη συλλογή του.

Κατά την ξενάγηση τα παιδιά γνώρισαν την ιδιαιτερότητα των μετεωριτών, την ομορφιά των πολύτιμων λίθων, την ιστορία των ηφαιστείων και εντυπωσιάστηκαν με τη θεαματική φωταύγεια των ορυκτών στον ειδικό σκοτεινό θάλαμο.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν διάφορα πετρώματα-εκθέματα. Επίσης άκουσαν σχετικά με τη δομή και τη δραστηριότητα των ηφαιστείων και ειδικότερα την ιστορία των εκρήξεων τού ηφαιστείου τής Σαντορίνης. Γνώρισαν, ακόμα, τα ορυκτά τής Ελλάδας και τη χρήση τους στην καθημερινή μας ζωή. Είδαν από κοντά μετεωρίτες και έλυσαν όλες τους τις απορίες σχετικά με αυτούς.

Ιδιαίτερη εντύπωση τους έκαναν τα διάφορα είδη διαμαντιών που παρατήρησαν, καθώς και οι χαλαζίες με τα εντυπωσιακά χρώματά τους.

Τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσοχή κατά τη διάρκεια τής ξενάγησης και έκαναν πολλές ερωτήσεις στους ξεναγούς.