Εκτύπωση

Την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021 οι μαθητές τής Δ΄τάξης τού Γ΄Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού επισκέφθηκαν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, όπου παρακολούθησαν ένα πολύ ενδιαφέρον εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα στενά τής Πλάκας.


Πραγματοποιώντας έναν μορφωτικό περίπατο, με παιγνιώδη και διασκεδαστικό τρόπο, τα παιδιά ξεναγήθηκαν σε αξιοθέατα και μνημεία τής Πλάκας, και έμαθαν την ιστορία τής πιο παλιάς γειτονιάς στην Αθήνα.
Διασχίζοντας τον αρχαιότερο δρόμο τής Πλάκας, την οδό Τριπόδων, πέρασαν από το Μνημείο τού Λυσικράτη, το μοναδικό χορηγικό μνημείο από την εποχή τής Αρχαίας Αθήνας, και έφτασαν μέχρι τα Αναφιώτικα.  Επισκέφθηκαν, ακόμη, την πιο παλιά βυζαντινή εκκλησία, τον Άγιο Νικόλαο Ραγκαβά, που χτίστηκε τον 11ο αιώνα στους πρόποδες τής Ακρόπολης.
Τέλος, στον χώρο τού μουσείου τα παιδιά μεταφέρθηκαν με βιωματικό τρόπο στο παλιό σχολείο, καθώς κάθισαν στα παλιά ξύλινα θρανία, ήρθαν σ’ επαφή με παλιές σάκες και παλιά μαθητικά υλικά (π.χ. πλάκα με κοντύλι), και πληροφορήθηκαν για την καθημερινότητα των μαθητών τής εποχής στην οποία έζησαν οι γιαγιάδες και οι παππούδες τους.