Αρσάκεια Ιωαννίνων

Στο πλαίσιο τού έργου e-Twinning «Let’s unite for a better world», που εκπονούν σε όλη τη διάρκεια τής σχολικής χρονιάς, οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Γ΄Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού τού τμήματος Αγγλικών τής κ. Σεβδαλή πραγματοποίησαν τη δράση “Art from waste material”.

Συγκεκριμένα, κατασκεύασαν μια ομαδική εικαστική δημιουργία από πλαστικά καπάκια μπουκαλιών και, έτσι, αντικείμενα χωρίς καμία χρηστική αξία μεταμορφώθηκαν σε καλλιτεχνική δημιουργία και απέκτησαν νέα ζωή.

Τα περιβαλλοντικά θέματα και η βιωσιμότητα των υλικών πόρων απασχολούν πάρα πολύ τους μαθητές, όπως και την κοινωνία μας συνολικά. Η ραγδαία κλιματική αλλαγή και η μείωση των φυσικών πόρων δημιουργούν την ανάγκη τής επαναχρησιμοποίησης των υλικών.

Η τέχνη από ανακυκλώσιμα υλικά αποτελεί μια ένδειξη ευαισθητοποίησης και σεβασμού προς το περιβάλλον και τα αποτελέσματά της, εκτός από φιλικά προς το περιβάλλον, είναι και πολύ ενδιαφέροντα!

Η εικαστική δημιουργία των μαθητών διακοσμεί τώρα το Σχολείο μας και μεταδίδει το μήνυμα πως τίποτα δεν πάει χαμένο αν ενεργούμε δημιουργικά...