Εκτύπωση

Την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022 το Γ΄ Αρσάκειο Δημοτικό Ψυχικού άνοιξε την πόρτα του και την αγκαλιά του και υποδέχθηκε με μεγάλη χαρά και συγκίνηση τους γονείς των μαθητών τής Α΄ τάξης στη γιορτή τής αποφοίτησης των μικρών μαθητών.


Στο ανοιχτό γήπεδο 5x5 οργανώθηκε ένα πανηγύρι χαράς. Τα πρωτάκια, με τις γλυκές και μελωδικές φωνές τους και με την καθοδήγηση τής καθηγήτριας Μουσικής κ. Μαρίνας Τζούλη, τραγούδησαν καλοκαιρινά τραγούδια που έκαναν τη σκέψη όλων να ταξιδέψει στο γλυκό καλοκαιράκι και στις όμορφες ακρογιαλιές. Με ιδιαίτερη περηφάνια οι γονείς καμάρωσαν τα παιδιά τους να τραγουδούν και το αγγλικό τραγουδάκι«Hello summer! Hello sun!», που τους δίδαξαν οι καθηγήτριες Αγγλικών κ. Σακελλίων, Φιλιππή, Πάνου, Κολοβίνου και Μπούκη.
Ακολούθησαν τα ομαδικά αθλητικά παιχνίδια. Οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής κ. Αυλίχου και Μπάρλας σήμαναν το εναρκτήριο σφύριγμα και μεμιάς γονείς και παιδιά ένιωσαν τη χαρά τής συμμετοχής και τής συνεργασίας στα παιχνίδια τού στόχου, στα στεφάνια, στη γέφυρα, στα νησάκια. Όλοι μαζί στο τέλος σήκωσαν ψηλά τα πολύχρωμα αερόστατα και ευχήθηκαν «Καλό καλοκαίρι!».


Μικροί και μεγάλοι ξεδίψασαν με έναν δροσερό χυμό και ένα γλυκό κέρασμα για να πάρουν δυνάμεις για το δεύτερο μέρος τής γιορτής που πραγματοποιήθηκε στις αίθουσες διδασκαλίας, οι οποίες ήταν διακοσμημένες με τις εικαστικές δημιουργίες των μαθητών. Η δασκάλα τής Μαθηματικής Δημιουργικής Σκέψης κ. Γεωργίου και η καθηγήτρια Εικαστικών κ. Καρατζαφέρη είχαν φροντίσει γι' αυτό. Εκεί, οι δασκάλες των τμημάτων τής Α΄ τάξης κ. Φιλιππίδη, Γιαννάκη και Γιαννακοπούλου είχαν προετοιμάσει ένα δημιουργικό εργαστήρι. Οι γονείς χαρούμενοι παρακολούθησαν μια παρουσίαση τής σχολικής χρονιάς, ένα «ανθολόγιο» εικόνων από χαρούμενες, δημιουργικές, εκπαιδευτικές στιγμές των παιδιών τους. Κι έπειτα, ήρθε η ώρα για τις κατασκευές! Πολύχρωμα χαρτόνια, κόλλες, ψαλίδια, χρώματα, κοχύλια χρησιμοποιήθηκαν δημιουργικά για καλοκαιρινές κατασκευές. Ψαράκια με πλεκτικό μοτίβο, καραβάκια και φανταστικοί βυθοί με χταπόδια και κοχύλια πλημμύρισαν και ομόρφυναν τις τάξεις μας.
Η όμορφη αυτή συνάντηση, την πρώτη μέρα τού καλοκαιριού, ολοκληρώθηκε με περισσή χαρά, γέλια και συγκίνηση και με την ευχή να δίνεται πάντα ευκαιρία για συνάντηση στο Σχολείο με τους μαθητές!
Ευχαριστίες εκφράζονται στη Συντονίστρια Μουσικής κ. Χριστίνα Βαρσάμη για την πολύτιμη βοήθειά της και ιδιαίτερες ευχαριστίες στη διευθύντρια κ. Στυλιανή Μέλλιου για τη στήριξη και τη γενική επιμέλεια τής εκδήλωσης.