Εκτύπωση

Την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022 οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού άνοιξαν τις τάξεις τους και υποδέχθηκαν με χαρά και ενθουσιασμό τους γονείς τους στο Σχολείο.


Αρχικά, στο ανοιχτό γήπεδο 5Χ5 ανέδειξαν τις μουσικές και τις αθλητικές τους ικανότητες. Με τις μελωδικές τους φωνές ερμήνευσαν καλοκαιρινά και παιδικά τραγούδια υπό την καθοδήγηση τής καθηγήτριας Μουσικής, κ. Τζούλη. Τα παιδιά δεν παρέλειψαν να εκπλήξουν τους παρευρεθέντες με τις ικανότητές τους στην αγγλική γλώσσα, τραγουδώντας το «If you ’re happy», που τους δίδαξαν οι καθηγήτριες των Αγγλικών κ. Πάνου, Κολοβίνου, Μπουρδάκου, Σακελλίων και Σεβδαλή.


Στη συνέχεια, η σφυρίχτρα ήχησε και η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κ. Αυλίχου σήμανε την έναρξη των ομαδικών αθλητικών παιχνιδιών. Το κέφι κορυφώθηκε όταν οι γονείς προσκλήθηκαν να λάβουν και αυτοί μέρος στα ομαδικά παιχνίδια, διασκεδάζοντας μαζί με τα παιδιά τους. Μικροί και μεγάλοι ένωσαν τις δυνάμεις τους και ευχήθηκαν «Καλό καλοκαίρι», υψώνοντας ψηλά το πολύχρωμο αερόστατο τής συνεργασίας!
Αφού ξεδίψασαν με έναν δροσερό χυμό και απόλαυσαν ένα γλυκό κέρασμα, οι μαθητές οδήγησαν τους γονείς τους στις αίθουσες διδασκαλίας, για να συνεχίσουν με εικαστικές δημιουργίες. Οι δασκάλες των τμημάτων κ. Σασσάλου, Τζαμτζή, Λαμπροπούλου και η καθηγήτρια των Εικαστικών κ. Καρατζαφέρη είχαν επιμεληθεί τις καλοκαιρινές χειροτεχνίες. Χαρούμενα καβουράκια, χρωματιστά ψάρια, χταπόδια και αστερίες ξετρύπωσαν γεμίζοντας τις τάξεις με θαλασσινές αναμνήσεις και εικόνες.
Η πιο συγκινητική στιγμή ήταν όταν γονείς και παιδιά παρακολούθησαν μια σύντομη αναδρομή από όμορφες στιγμές τής φετινής σχολικής χρονιάς.
Η χαρούμενη αυτή ημέρα έκλεισε με την ευχή το Σχολείο να παραμένει πάντα ανοιχτό και όλοι μαζί, γονείς και δάσκαλοι να καμαρώνουν τα παιδιά.
Ευχαριστίες στη Συντονίστρια Μουσικής κ. Βαρσάμη για την πολύτιμη βοήθειά της και διαίτερες ευχαριστίες στη διευθύντρια κ. Μέλλιου, που είχε τη γενική επιμέλεια τής εκδήλωσης.