Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022 πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης των μαθητών τής Στ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού στον αύλειο χώρο των Σχολείων.
Οι μαθητές, απόφοιτοι πια τού Δημοτικού Σχολείου, οι οικογένειές τους, καθώς και οι εκπαιδευτικοί τού Γ΄ Δημοτικού, οι δάσκαλοι που ήταν συνοδοιπόροι τους στο Δημοτικό, συγκεντρώθηκαν όλοι για να γιορτάσουν με χαρά και συγκίνηση τη σημαντική αυτή ημέρα. Για τους μαθητές ολοκληρώθηκε ένας κύκλος σπουδών, ένας κύκλος σχολικής ζωής, αυτός τού Δημοτικού Σχολείου και ανοίγεται ένας νέος.


Η εορταστική εκδήλωση ξεκίνησε με τα συγκινητικά λόγια τής Διευθύντριας τού Σχολείου κ. Στυλιανής Μέλλιου, που με περισσή αγάπη έδωσε τις συμβουλές της και τις ευχές της στους μαθητές. Ακολούθησαν οι δασκάλες τής Στ΄ τάξης κ. Ζ. Θεοχάρη και Σ. Βασιλοπούλου, που με τα λόγια τους ξεπροβόδισαν τα "εκτάκια", καθώς και ο πρόεδρος τού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Γ. Βεντούρης, που ευχήθηκε στους αποφοίτους να έχουν καλή πρόοδο στο Γυμνάσιο.
Στη συνέχεια οι μαθητές παρουσίασαν ένα θεατρικό δρώμενο, γεμάτο με αναμνήσεις από τα έξι χρόνια τους στο Δημοτικό Σχολείο. Το θεατρικό πλαισιώθηκε με ελληνικά τραγούδιαελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και σύγχρονες χορογραφίες. Στο τέλος, τα παιδιά ευχαρίστησαν τους δασκάλους τους για όσα σημαντικά έμαθαν κατά την εξάχρονη φοίτησή τους στο Δημοτικό, αλλά και τους γονείς τους για τη στήριξη και την ενίσχυση που τους παρείχαν σε κάθε τους βήμα.
Κατά τη διάρκεια τής εκδήλωσης παρουσιάστηκε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από εκδηλώσεις, δράσεις, προγράμματα και των έξι τάξεων τού Δημοτικού. Το υλικό αυτό αποτελεί μέρος τού ηλεκτρονικού λευκώματος το οποίο προσφέρθηκε από το Σχολείο ως αναμνηστικό δώρο στους μαθητές. Επιπλέον, στους μαθητές προσφέρθηκε ένα αναμνηστικό λεύκωμα για να τους θυμίζει τη χρονιά τής αποφοίτησης αλλά και την ημερομηνία συνάντησής τους μετά από είκοσι χρόνια, καθώς και ένα μπλουζάκι και ένα mouse pad στα οποία εικονίζεται το κτήριο τού Γ΄ Δημοτικού. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων προσέφερε στους αποφοίτους μια αναμνηστική πλακέτα με ευχαριστίες στους δασκάλους.
Μετά την ολοκλήρωση τής τελετής αποφοίτησης ακολούθησε δεξίωση για τους αποφοίτους, προσφορά τού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού.
Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού εύχονται στους αποφοίτους «καλή πρόοδο στο Γυμνάσιο! Με υγεία, με στόχους υψηλούς και πάντα με επιτυχίες!».