Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022 οι μαθητές τής Δ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού επισκέφθηκαν το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, όπου παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής με θέμα «Οδηγώ και περπατώ - Σωστά κυκλοφορώ».

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με αφορμή το Εργαστήριο Δεξιοτήτων τής θεματικής ενότητας «Ζω καλύτερα - Ευ ζην», στο οποίο οι μαθητές εκπονούν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα: «Μαθαίνω να κυκλοφορώ με ασφάλεια».

Αρχικά οι μαθητές παρακολούθησαν προβολή με σκοπό να κατανοήσουν τους κανόνες τής οδικής συμπεριφοράς και να αναπτύξουν δεξιότητες ασφαλούς μετακίνησης, αντίληψης και αντιμετώπισης των κινδύνων τού δρόμου.

Στη συνέχεια, μέσα από μια εποικοδομητική συζήτηση, οι μαθητές εξέφρασαν σκέψεις και μοιράστηκαν βιώματά τους, έμαθαν πώς να αντιμετωπίζουν τους κινδύνους στον δρόμο και πώς να κυκλοφορούν με ασφάλεια ως πεζοί, επιβάτες και ποδηλάτες.

Τέλος, ξεναγήθηκαν στη συλλογή αυτοκινήτων τού μουσείου, όπου θαύμασαν τα μοναδικά και σπάνια εκθέματα τής παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, και γνώρισαν την εξέλιξη των 4 τροχών, που ξεκινά από τα τέλη τού 1.800 και συνεχίζεται μέχρι τα τέλη τού προηγούμενου αιώνα.

Καθόλη τη διάρκεια τής επίσκεψης το ενδιαφέρον των μαθητών ήταν αμείωτο, ενώ έκδηλος ήταν και ο ενθουσιασμός τους.