Εκτύπωση

Στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων τού 2024 που θα διεξαχθούν στο Παρίσι, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία ΕΘΝΟΑ, διοργάνωσε την 3η Ελληνογαλλική Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Εβδομάδα από τις 6 έως τις 10 Φεβρουαρίου 2023.

Σε αυτήν προσκάλεσε όλους τους νέους και νέες τής χώρας να μοιραστούν το πάθος για τον αθλητισμό και τις αξίες του μέσα από συζητήσεις με πρωταθλητές, Έλληνες και Γάλλους, αλλά και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα αναπηρίας και ένταξης.

Οι μαθητές και μαθήτριες τής Δ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού που διδάσκονται Γαλλικά συμμετείχαν ενεργά στη δράση αυτή. Με την καθοδήγηση τής καθηγήτριάς τους κ. Δέσποινας Χατζηιωάννου, τα παιδιά προετοίμασαν τις ερωτήσεις που θα ήθελαν να θέσουν στον παραολυμπιονίκη Θανάση Γκαβέλα.

Δύο από τις ερωτήσεις τους επιλέχθηκαν και, στις 10 Φεβρουαρίου 2023, οι μαθητές τις έθεσαν στον κ. Γκαβέλα στα Γαλλικά, στη διάρκεια τής διαδικτυακής συνάντησής τους με τον παραολυμπιονίκη, παρουσία των καθηγητριών τους κ. Καλλιβρούση και κ. Χατζηιωάννου.

Η συνάντηση αυτή έφερε τα παιδιά ακόμα πιο κοντά στον αθλητισμό και τα βοήθησε να καταλάβουν ότι η προσπάθεια, η επιμονή και η προσήλωση στους στόχους μας πάντα ανταμείβεται. Άλλωστε, δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω.