Εκτύπωση

Την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019 οι εκπαιδευτικοί των Αρσακείων Δημοτικών Ψυχικού παρακολούθησαν σεμινάριο σχετικά με το θέατρο στην εκπαίδευση από τη συγγραφέα, ηθοποιό και θεατροπαιδαγωγό κ. Φίλια Δενδρινού.

 Συγκεκριμένα, η κ. Δενδρινού αναφέρθηκε στα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα είδη τής αφήγησης-διήγησης, τής δημιουργικής αφήγησης και τής δραματικής αφήγησης, και παρουσίασε απλές αλλά ευφάνταστες τεχνικές, οι οποίες καθιστούν μια αφήγηση πιο ελκυστική στους ακροατές, και  ειδικότερα στα παιδιά.

Χρησιμοποίησε το "δέντρο τής αφήγησης", το οποίο μπορεί να στολιστεί με ποικίλους τρόπους, όπως με στοιχεία-ήρωες από την αφήγησή μας.

Χρησιμοποίησε, επίσης, τη διακειμενικότητα, φράσεις παραμυθιών που συνδέουν το άλλοτε με το τώρα και το μετά, και συνδύασε τον λόγο με τον ρυθμό, τους ήχους, τη μουσική αλλά και την κίνηση, σε μια σύνθεση μαγική, παραμυθένια...

Η συνάντηση αυτή αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τους εκπαιδευτικούς και έναυσμα για να γίνει η καθημερινή παιδαγωγική διαδικασία τού Σχολείου ακόμη πιο ελκυστική για μικρούς και μεγάλους.
{gallery}PS/2018-19/CDHMPS/14312[/gallery}