Αρσάκεια Ιωαννίνων
   facebookermis arsakeiou alykps  banner apofoithsh 2023  a senior high school arsakeio codeweek school label official STEM

Μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019 στον αύλειο χώρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού η μεγάλη εκδήλωση Αποφοίτησης των μαθητών της Γ΄ Λυκείου και των τριών Σχολείων: του Αρσακείου Γενικού Λυκείου, του Α΄ Αρσακείου Γενικού Λυκείου και του Β΄ Αρσακείου Γενικού Λυκείου.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, καθηγητής κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης, ο οποίος αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Αρσακειακής Παιδείας, που συγκροτούν ένα ξεχωριστό ήθος, και ευχήθηκε στους Αποφοίτους καλή σταδιοδρομία. Επίσης, συνεχάρη τους γονείς για την «καλύτερη επένδυση» που έκαναν, στέλνοντας τα παιδιά τους στο αρχαιότερο εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί των Προέδρων των Δεκαπενταμελών Μαθητικών Συμβουλίων, οι οποίοι ευχαρίστησαν και εκ μέρους των συμμαθητών τους το Αρσάκειο για την σημαντική προσφορά του στην διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους.

Στη συνέχεια μίλησαν οι Πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και των τριών Σχολείων, οι οποίες με θερμά λόγια εξήραν την συμβολή του Σχολείου στην ουσιαστική παιδεία των παιδιών τους.

Χαιρετισμό απηύθυνε και εκπρόσωπος του Σ.Α.Φ.Ε. (Σύλλογος Αποφοίτων Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας), καλώντας τους Αποφοίτους να πλαισιώσουν τον ιστορικό και με πλούσια δράση Σύλλογο.

Εκ μέρους των Διευθυντών των Σχολείων μίλησε η Διευθύντρια του Α΄ Αρσακείου Λυκείου κ. Αμαλία Μαυροειδή, η οποία απευθυνόμενη στους Αποφοίτους τόνισε, μεταξύ άλλων:

«Όπου βρεθείτε, είτε μέσα στην Ελλάδα, είτε έξω από αυτή, μη φύγει από τον νου σας ούτε λεπτό ότι είστε Έλληνες. Να είστε περήφανοι για την ευγενική σας καταγωγή και να φέρεστε ως Έλληνες. Σπουδάστε την ελληνική γλώσσα. Η γλώσσα μας είναι ένα τιθασευμένο άλογο, που μας πάει παντού, είναι το όχημα που μας οδηγεί στην αμεσότητα της ζωής. Είναι το ήθος του λόγου που μας συγκροτεί. Αν κατανοήσετε τη σημασία της προέλευσής σας, θα διαπιστώσετε ότι η δυναμική που αναπτύσσεται είναι απεριόριστη. Σπουδάστε την ελληνικότητα για να αντλήσετε ποιότητα ζωής και να κομίσετε πρόταση πολιτισμού με πανανθρώπινη εμβέλεια.»

Ακολούθησε η επίδοση των Απολυτηρίων σε όλους τους Αποφοίτους, από τον Πρόεδρο της Φ.Ε. καθηγητή κ. Γεώργιο Μπαμπινιώτη, ενώ τόσο τα Σχολεία όσο και οι Σύλλογοι Γονέων έδωσαν στους Αποφοίτους την επετηρίδα και αναμνηστικά δώρα.

Η εκδήλωση έκλεισε με δεξίωση για όλους στους κήπους του Σχολείου.

Παρέστησαν μέλη του Δ.Σ. της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, η Επόπτρια των Σχολείων κ. Βασιλική Παπαπέτρου, ο ιερέας των Σχολείων, αιδεσιμολογιώτατος π. Αναστάσιος Βλαβιανός, ως εκπρόσωπος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Συντονιστές, Διευθυντές, γονείς και φίλοι των Αποφοίτων.

Χαιρόμαστε πολύ με τις επιτυχίες των Αποφοίτων μας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μετά και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Πρόκειται για τη δικαίωση των κόπων και των ονείρων τους. Οι ολόθερμες ευχές μας θα τους συνοδεύουν στη νέα τους ακαδημαϊκή ζωή, το Πανεπιστήμιο.

Χαιρόμαστε, επίσης, για την πρόοδο όλων των μαθητών μας, που θα συνεχίσουν μαζί μας την σχολική οδοιπορία μέχρι το τέλος. Έχουμε πολλά ακόμα να διδαχθούμε αμφότεροι, κατά το Ελυτικό «ψαρεύοντας έρχεται η θάλασσα».

Έτσι, και τη νέα σχολική χρονιά προσδοκούμε μια μαθητεία στην ομορφιά. Μαθητεία στη γνώση, στην αλήθεια, στο κάλλος. Πολίτες «εις των ιδεών την πόλι», όπως γράφει κι ο Καβάφης.

Καλό καλοκαίρι!

Η Διευθύντρια                                                 Ο Σύλλογος Διδασκόντων

Αμαλία Μαυροειδή

Ανακοινώσεις Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού

Αναγγελίες Α' Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού

Απρίλιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30