Αρσάκεια Ιωαννίνων
banner1821 fosexanatolon banner  eu flag erasmus vect pos facebook


002

Το Α΄ Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή, διοργανώνει εκδήλωση μνήμης την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 6.30 το απόγευμα στο Θέατρο Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, με τον γενικό τίτλο «ΜΝΗΜΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΣ – ΦΩΣ ΕΞ ΑΝΑΤΟΛΩΝ 100 χρόνια μετά…».
Η εκδήλωση αποτελεί την κορύφωση σχετικού προγράμματος που εκπονείται από το Σχολείο, το οποίο εστιάζει στο Ιωνικό Πανεπιστήμιο, που ιδρύθηκε στη Σμύρνη και οργανώθηκε από τον μεγάλο Μαθηματικό Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή, αλλά δεν λειτούργησε, λόγω των τραγικών γεγονότων που συνέβησαν.
Το Α' Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού, απέκτησε μερικά από τα ιατρικά όργανα που είχε προμηθευτεί ο Κ. Καραθεοδωρή για το Ιωνικό Πανεπιστήμιο, μετά από δωρεά της Θέμιδος Παπαδοπούλου, Αντιπροέδρου και Εφόρου των Μουσείων της Εστίας Νέας Σμύρνης.


Στην εκδήλωση της 8ης Δεκεμβρίου θα μιλήσουν οι:
Άγγελος Συρίγος, Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων - Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου Παντείου Πανεπιστημίου
Μαρία Ν. Βαϊάννη, Φιλόλογος – Ιστορικός
Παναγιώτης Λάζος, Φυσικός - Εκπαιδευτικός

Μαθητές θα παρουσιάσουν σύντομο χρονικό του Ιωνικού Πανεπιστημίου Σμύρνης και ένα μουσικό μέρος αφιερωμένο στον Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος είχε μικρασιατικές ρίζες. Συγκεκριμένα θα ακουστούν αυτοβιογραφικά κείμενα και τραγούδια του συνθέτη από τον δίσκο «Ασίκικο Πουλάκη», που είναι εμπνευσμένος από την Μικρασία.
Η εκδήλωση θα κλείσει με παραδοσιακούς χορούς της Μικράς Ασίας.
Την ημέρα της εκδήλωσης θα λειτουργήσει πρωτότυπη ΈΚΘΕΣΗ ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ με την υποστήριξη της Εστίας Νέας Σμύρνης και γονέων του Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού.

Ιστολόγιο Σχολείου «Μνήμη Μικρασίας»
https://mnimi-mikrasias.blogspot.com


Ανακοινώσεις Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού

Αναγγελίες Α' Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού

Φεβρουάριος 2023
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 5 1 2 3 4
week 6 5 6 7 8 9 10 11
week 7 12 13 14 15 16 17 18
week 8 19 20 21 22 23 24 25
week 9 26 27 28