Αρσάκεια Ιωαννίνων
banner1821 fosexanatolon banner  eu flag erasmus vect pos facebook


Η Ελλάδα είναι μία από τις πρώτες χώρες στον κόσμο που λειτούργησε ο Κοινοβουλευτισμός.

Η Βουλή των Ελλήνων είναι ένα συλλογικό πολιτικό όργανο μέσω του οποίου αντιπροσωπεύεται ο λαός. Λειτουργεί από το 1844 και ασκεί νομοθετική εξουσία. Αναθεωρεί το Σύνταγμα, ψηφίζει νόμους, κηρύσσει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αποφασίζει για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος, εκλέγει τον/την πρόεδρο της Δημοκρατίας, παρέχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, την ελέγχει και ψηφίζει τον προϋπολογισμό του κράτους. Το 1994, επί προεδρίας Απόστολου Κακλαμάνη, εγκαινιάστηκε το πρόγραμμα επισκέψεων σχολείων στη Βουλή.
Την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023 μαθητές και μαθήτριες των Ανθρωπιστικών Σπουδών της Β’ και Γ’ τάξης του Α’ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού, πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων.
Τους μαθητές υποδέχθηκε στην είσοδο της Βουλής ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και Πανεπιστημιακός Άγγελος Συρίγος, ο οποίος επεσήμανε στους μαθητές και τις μαθήτριες ότι εμείς οι πολίτες είμαστε αυτοί που εκλέγουμε τους εκπροσώπους μας στο Κοινοβούλιο και επομένως πρέπει να ψηφίζουμε με γνώση και περίσκεψη.
Στη συνέχεια οι μαθητές και οι μαθήτριες επισκέφθηκαν την κεντρική αίθουσα του Κοινοβουλίου, κάθισαν στα βουλευτικά έδρανα και ενημερώθηκαν από την ξεναγό για την ιστορία του κτηρίου της Βουλής και για τον τρόπο που λειτουργεί σήμερα το Κοινοβούλιο.
Τέλος, ξεναγήθηκαν στην έκθεση που λειτουργεί για το 1821, όπου είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τοιχογραφίες και πίνακες ζωγραφικής εμπνευσμένους από τα πολεμικά γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης καθώς και διάφορα κειμήλια της εποχής.
Τους μαθητές/μαθήτριες συνόδευσαν η Διευθύντρια του Σχολείου κα Αμαλία Μαυροειδή και η φιλόλογος καθηγήτρια κα Έφη Ταμπακάκη.
Ευχαριστούμε θερμά το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για την κάλυψη των κομίστρων των μαθητών μας στη Βουλή των Ελλήνων, καθώς επίσης και για την πολύτιμη αρωγή του στην οργάνωση της διδακτικής επίσκεψης.

Αναγγελίες Α' Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού

Μάρτιος 2023
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 9 1 2 3 4
week 10 5 6 7 8 9 10 11
week 11 12 13 14 15 16 17 18
week 12 19 20 21 22 23 24 25
week 13 26 27 28 29 30 31