Αρσάκεια Ιωαννίνων
   facebookermis arsakeiou alykps  banner apofoithsh 2023  a senior high school arsakeio codeweek school label official STEM
Στις 13 Ιουνίου 2015 οι μαθητές των Β΄ και Γ΄ τάξεων τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού οι οποίοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας «Εικονική επιχείρηση» διαγωνίστηκαν διαδικτυακά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για να αποκτήσουν την Πιστοποίηση Επιχειρηματικών Δεξιοτήτων (entrepreneurial skill pass/ESP).
O διαγωνισμός διοργανώθηκε για τουν μαθητές των σχολείων τής Ελλάδας από το ΣΕΝ (Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων)/Junior Achievement Greece και έλαβε χώρα στο Deree στην Αγία Παρασκευή.
Στο ESP έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν οι μαθητές που έχουν ολοκληρώσει το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας τής «Εικονικής επιχείρησης». Το ESP αποκτάται εφόσον ο μαθητής-μικρός επιχειρηματίας περάσει επιτυχώς το διαδικτυακό ευρωπαϊκό τέστ επιχειρηματικών δεξιοτήτων τού Junior Achievement Europe.
Το πρόγραμμα αξιολόγησης “Πιστοποίηση Επιχειρηματικών Δεξιοτήτων” (Entrepreneurial Skill Pass/ESP) είναι τριετές πανευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα τού οργανισμού Junior Achievement, τελεί υπό την αιγίδα τού τμήματος Εκπαίδευσης και Πολιτισμού τύς Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εντάσσεται στο πλαίσιο τού προγράμματος Leonardo da Vinci (Entrepreneurial Skill Pass). www.entrepreneurialskillspass.org. Πρόκειται για πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία για μαθητές 15-18 ετών, η οποία παρέχει πιστοποίηση, αναγνωρισμένη από την Ε.Ε., των επιχειρηματικών δεξιοτήτων και γνώσεων που ζητά η σύγχρονη αγορά. Το ESP αποτελεί διαβατήριο για τους μαθητές για μελλοντικές επαγγελματικές ευκαιρίες. Αναγνωρισμένο από μεγάλες επιχειρήσεις σε διεθνές επίπεδο, πανεπιστημιακά ιδρύματα και οργανισμούς, παρέχει σε κάθε μαθητή ένα δυνατό εφόδιο στο βιογραφικό του για τη μελλοντική του ένταξη στην εγχώρια, ευρωπαϊκή αλλά και διεθνή αγορά εργασίας.
Οι μαθητές τού Σχολείου που πέρασαν επιτυχώς το ESP είναι απόφοιτοι του προγράμματος «Εικονικής επιχείρησης» των σχολικών ετών 2013-2014 και 2014-2015, δηλεαδή μέλη των εικονικών μαθητικών επιχειρήσεων “Excalibur” και “altermyth”.
Την καθοδήγηση των μαθητών είχε η καθηγήτρια κ. Αγγελική Ζήση, νομικός, υπεύθυνη επιχειρηματικότητας των Αρσακείων Σχολείων και national trainer τού Junior Achievement.

Ακολουθούν τα ονόματα των επιτυχόντων κατά έτος:
2015: Ράνια Καραμπίνη, Στέφανος-Σταμάτης Αχλάτης, Κίμων Μόσχος, Στρατής Μπούμπουρας, Αλέξανδρος Κρομμύδας, Αναστασία-Ραφαέλλα Σχοινοχωρίτη, Μαίρη Παρέλλη, Αλεξάνδρα Χαβάτζα
2014: Ευγενία Κωτοπούλου, Σοφία Πασπαράκη, Αναστασία Χονδρογιάννη, Μαριανίκη Βλάχου, Γιάννης Κατσορίδας.


Ανακοινώσεις Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού

Αναγγελίες Α' Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού

Μάρτιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 9 1 2
week 10 3 4 5 6 7 8 9
week 11 10 11 12 13 14 15 16
week 12 17 18 19 20 21 22 23
week 13 24 25 26 27 28 29 30
week 14 31