Αρσάκεια Ιωαννίνων
   facebookermis arsakeiou alykps  banner apofoithsh 2023  a senior high school arsakeio codeweek school label official STEM
Στις Βρυξέλλες, στις 15 Οκτωβρίου 2015, 11 σχολεία και 11 καθηγητές από 11 χώρες από όλη την Ευρώπη κατέκτησαν και παρέλαβαν το 1ο Ευρωπαϊκό Βραβείο «Το Επιχειρηματικό Σχολείο» ("The Entrepreneurial School Award") τού Junior Achievement Europe, σε ειδική τελετή σε αίθουσα τού Ευρωκοινοβουλίου, από την Γενική Διευθύντρια τού Junior Achievement Europe κ. Καρολάϊν Τζένερ και 30 Ευρωβουλευτές.
Υποψηφιότητα έθεσαν 39 χώρες και βραβεύτηκαν οι 11. Το ευρωπαϊκό αυτό βραβείο αποτελεί μια εθνική και ευρωπαϊκή αναγνώριση των καλύτερων σχολείων - πρωταθλητών στην επιχειρηματική εκπαίδευση!
Θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά εφέτος με την υποστήριξη τού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αποτελεί μεγάλη επιτυχία για τη χώρα μας, καθώς ένα ελληνικό σχολείο, το Α΄Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού, ήταν ανάμεσα στους πρωταθλητές τής επιχειρηματικής εκπαίδευσης στην Ευρώπη.
«Σήμερα εμείς χαράζουμε τον δρόμο που κάποιοι άλλοι θα ακολουθήσουν αύριο» είπε η Διευθύντρια τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού κ. Αμαλία Μαυροειδή συνοψίζοντας το όραμά της για την επιχειρηματική εκπαίδευση και για ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό σχολείο.
Το βραβείο παρέλαβε η κ. Αγγελική Ζήση για την πολύχρονη και πετυχημένη δράση της στην υλοποίηση των προγραμμάτων επιχειρηματικότητας τού Junior Achievement στο Α΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού, από το 2008 έως σήμερα. Η κ. Ζήση είναι υπεύθυνη επιχειρηματικότητας σε όλα τα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία αλλά και National Trainer τού Junior Achievement, δηλαδή εκπαιδεύει άλλους καθηγητές στη διδασκαλία των προγραμμάτων επιχειρηματικότητας τού ΣΕΝ/Junior Achievement Greece.
Ειδικά για το πρόγραμμα εικονική επιχείρηση, το οποίο είναι η ναυαρχίδα των επιχειρηματικών προγραμμάτων τού Junior Achievement, η κ. Ζήση τονίζει: «Το πρόγραμμα χτίζει προσωπικότητες, εκπαιδεύει νέους ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας και γεφυρώνει το σχολείο με την παραγωγή. Και αυτό είναι κάτι παραπάνω από ένα πρόγραμμα. Είναι Όραμα! Μπράβο σε όλες τις ομάδες και στους μαθητές μας που από το 2008 έως σήμερα αφήνουν τη σφραγίδα τους με την επιχειρηματική τους δυναμική!»
Πριν την απονομή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το επίσημο δελτίο τύπου τού Junior Achievement Europe με τις επιτυχίες τού Σχολείου μας αναρτήθηκε σε πολλά sites, καθώς και στα κοινωνικά δίκτυα τού Γραφείου τού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

NEWS.GR


NEWSBEAST.GR

https://www.facebook.com/EPHellas?ref=ts&fref=ts

Λίγες ημέρες μετά την απονομή, ειδικό δελτίο τύπου τού ΣΕΝ/Junior Achievement Greece αναρτήθηκε σε πολλά sites συμπεριλαμβανομένου τού διεθνούς Huffington Post, γεγονός που έκανε ιδιαίτερη αίσθηση.

Η κ. Ζήση και ο πρόεδρος τού ΣΕΝ/Junior Achievement Greece κ. Χρήστος Τσάγκος, καθώς και η απόφοιτος τού προγράμματος Εικονική Επιχείρηση Άννα Λουιζίδη εμφανίστηκαν στην εκπομπή τής ΕΡΤ «Ενημέρωση», στις 21 Οκτωβρίου 2015.

Εκπαιδευτική Επιχειρηματικότητα - 21 Οκτωβρίου 2015

 

Ανακοινώσεις Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού

Αναγγελίες Α' Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού

Απρίλιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30