Εκτύπωση
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος μαθητές και από τις τρεις τάξεις τού Α΄Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού συμμετείχαν στον 14ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Βιολογίας.
Ο διαγωνισμός δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δοκιμάσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους, αλλά και να συμμετάσχουν στη Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας, καθώς οι τέσσερεις μαθητές με τις υψηλότερες επιδόσεις θα συμμετάσχουν, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, στην 29η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο τού 2018 στο Syrah τού Ιράν.
Τα παιδιά μας κατέλαβαν υψηλές θέσεις στην τελική βαθμολογική κατάταξη, διεκδικώντας ακόμα και μια θέση στην τελική τετράδα.
Συγκεκριμένα, η μαθήτρια τής Β΄ τάξης Θάλεια Αλεξάκη συμμετείχε στην Α΄ φάση τού διαγωνισμού και κατέλαβε την 7η θέση εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή της στη Β΄ φάση τού διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί το σχολικό έτος 2018-2019, διεκδικώντας μια θέση στη τελική τετράδα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας του 2019.
Οι μαθητές τής Γ΄ τάξης Παύλος Καπετάνιος και Κωνσταντίνος Καραμπίνος συμμετείχαν στην Α΄ φάση τού διαγωνισμού επιτυγχάνοντας τη δυνατότητα συμμετοχής και στη Β΄ φάση. Ο μαθητής Παύλος Καπετάνιος πέρασε με επιτυχία και αυτή τη δοκιμασία κατορθώνοντας έτσι να προκριθεί και να συμμετάσχει στην Γ΄ και τελική φάση τού διαγωνισμού, που είχε ως στόχο την επιλογή τής τετράδας που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας, όπως προαναφέρθηκε, καταλαμβάνοντας την 11η θέση .
Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στον συγκεκριμένο διαγωνισμό ανεξαρτήτως τής θέσης που κατέλαβαν!
Το ταξίδι τής απόκτησης γνώσης και τής επίτευξης νέων στόχων δεν ταυτίζεται με την κατάκτηση τής «πρωτιάς», αλλά με την ικανοποίηση τής συνεχούς προσπάθειας να ξεπερνούμε τον εαυτό μας και να γευόμαστε τη νέα εμπειρία.
Οι μαθητές θα πρέπει να αναζητούν την πρόκληση τής αναμέτρησης, τη διεκδίκηση τής ευγενούς άμιλλας και τη γοητεία τής περιπλάνησης σε νέα μονοπάτια γνώσης...