Αρσάκεια Ιωαννίνων
   facebookermis arsakeiou alykps  banner apofoithsh 2023  a senior high school arsakeio codeweek school label official STEM
Για 7η συνεχή χρονιά το Α΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού συμμετείχε, με την εικονική μαθητική επιχείρηση "αltermyth", στην εμπορική έκθεση τού προγράμματος Επιχειρηματικότητας, που πραγματοποιήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2015 στο The Mall Athens.
50 περίπου εικονικές μαθητικές επιχειρήσεις από μαθητές ιδιωτικών και δημοσίων σχολείων συμμετείχαν στην «Εμπορική έκθεση» με περίπτερα και παρουσίασαν τα προϊόντα τους στην κριτική επιτροπή. Η κριτική επιτροπή αποτελείται από στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων που συνεργάζονται με το ΣΕΝ/Junior Achievement Greece. Aντίστοιχη εμπορική έκθεση πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη στις 6 Μαρτίου 2015 για τα σχολεία τής Βορείου Ελλάδος. Από τις δύο αυτές εμπορικές εκθέσεις θα προκύψουν 3 βραβεία και ειδικοί έπαινοι. Τα βραβεία είναι τα εξής: Βραβείο για την Καλύτερη Επιχείρηση, Βραβείο για το Καλύτερο Περίπτερο και Βραβείο για το πιο Καινοτόμο Προϊόν. Η μαθητική εικονική επιχείρηση που θα συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη βαθμολογία θα συμμετάσχει στην Ευρωπαϊκή Εμπορική Έκθεση που θα γίνει στη Ζυρίχη τής Ελβετίας τον Μάιο τού 2015.
Η Εμπορική Έκθεση είναι ο πρώτος διαγωνισμός τού εκπαιδευτικού προγράμματος επιχειρηματικότητας «Εικονική επιχείρηση», που διοργανώνει το ΣΕΝ (Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων)/Junior Achievement Greece σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.
Το προϊόν τής εφετινής μαθητικής εικονικής επιχείρησης τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού είναι ένα ομαδοσυνεργατικό επιτραπέζιο παιχνίδι ρόλων και στρατηγικής, με 3d printing τεχνολογία που συναρπάζει, στηριγμένο στον μύθο τής Ανδρομέδας. Ένα παιχνίδι μυστηρίου γεμάτο εντάσεις και αγωνία. Ένα παιχνίδι που διακρίνεται για την υψηλή του ποιότητα, ως προς την κατασκευή του, καθώς και για την έμπνευση τού μηχανισμού του. Ένα παιχνίδι που στοχεύει στην ενίσχυση τής εικόνας τής Ελλάδας και στην προβολή τού ελληνικού πολιτισμού.
Τίτλος τού παιχνιδιού: «Υpothesis Andromeda» (www.altermyth.gr www.facebook.com/altermyth.greece98)
Τιμή πώλησης τού παιχνιδιού: 19€ και 99 λεπτά.
Συνολική παραγωγή: 500 παιχνίδια, 400 στα Ελληνικά και 100 στα Αγγλικά.
Στόχος των μαθητών που δημιούργησαν το προϊόν είναι να διαδώσουν τον ελληνικό πολιτισμό, την κουλτούρα, την πνευματικότητα, τη χαρά για ζωή. Να ενισχύσουν την εικόνα τής Ελλάδας, να δώσουν ένα μαχητικό παρόν στην προβολή τής χώρας μας!
Η μαθητική εικονική επιχείρηση έδωσε ένα δυναμικό παρών στην εμπορική έκθεση με το ιδιαίτερο περίπτερό της, το συναρπαστικό της προϊόν και κυρίως με την ενθουσιώδη και αποφασιστική παρουσία των μαθητών. Τα μέλη τής "altermyth" διακρίθηκαν για την αλληλεγγύη και το ομαδικό τους πνεύμα, την οργανωμένη και παθιασμένη παρουσίασή τους, τα ισχυρά τους επιχειρήματα, τα επικοινωνιακά τους χαρίσματα και την ικανότητά τους να πετυχαίνουν υψηλές πωλήσεις. Η επιχείρηση έδωσε τον καλύτερό της εαυτό και έκλεψε τις εντυπώσεις!
Τα μέλη τής εταιρείας "αltermyth" είναι οι παρακάτω 16 μαθητές τής Β΄ τάξης:
Γενική Διευθύντρια: Ράνια Καραμπίνη
Διευθυντής Παραγωγής και Δημιουργικού: Στέφανος-Σταμάτης Αχλάτης
Υποδιευθυντής Παραγωγής και Δημιουργικού: Κίμωνας Μόσχος
Υποδιευθυντής Παραγωγής και Υπεύθυνος Πληροφοριακών Συστημάτων: Χρήστος Παπαγιάννης
Διευθύντρια Οικονομικών: Στέφη Τριβυζά
Υποδιευθύντρια Οικονομικών: Μαριλίνα Γιαννάτου
Διευθύντρια Πωλήσεων: Ισμήνη Δροσοφορίδη
Υποδιευθύντρια Πωλήσεων: Αλεξία Λουκέρη
Υποδιευθύντρια Πωλήσεων: Αλεξία Μοσχονά
Υποδιευθυντής Πωλήσεων: Γιώργος Καράμπελας
Υποδιευθυντής Πωλήσεων: Στρατής Μπούμπουρας
Διευθύντρια Maketing: Μυρτώ Νικολακοπούλου
Υποδιευθυντής Marketing: Αλέξανδρος Κρομμύδας
Υποδιευθυντής Marketing: Αλέξανδρος Ασημακόπουλος
Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων: Ανδρέας Ανδρέου
Διευθύντρια Προσωπικού: Ηώς Τσιατά.
Σύμβουλος Εθελοντής: Αναγνώστης-Ιωάννης Τσουκαλάς, επικεφαλής Αειφορίας τής Apivita και Γενικός Διευθυντής τής Apigea.
Η "αltermyth", περιμένοντας τα αποτελέσματα τού διαγωνισμού τής Εμπορικής Έκθεσης, συνεχίζει την πολιτική του marketing και των πωλήσεων με το βλέμμα στραμμένο στην προβολή τής χώρας μας και τού πολιτισμού της.






 ΣΕΝ

Ανακοινώσεις Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού

Αναγγελίες Α' Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού

Απρίλιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30