Αρσάκεια Ιωαννίνων
   facebookermis arsakeiou alykps  banner apofoithsh 2023  a senior high school arsakeio codeweek school label official STEM
Στο πλαίσιο τού μαθήματος τής Γ΄ τάξης «Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Υπηρεσιών», στο Α΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού - «Το επιχειρηματικό σχολείο», ξεκίνησε στις 11 Νοεμβρίου 2015 η εκπόνηση τού προγράμματος επιχειρηματικότητας «Banks in Action». Σε αυτό συμμετέχουν 18 μαθητές τής Γ΄ λυκείου με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Αγγελική Ζήση, νομικό, υπεύθυνη Επιχειρηματικότητας των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων και National Τrainer τού Junior Achievement.
Το πρόγραμμα, το οποίο διοργανώνεται από το ΣΕΝ/Junior Achievement Greece σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, αποτελείται από 6-8 εκπαιδευτικές ενότητες, στο πλαίσιο των οποίων ένας εθελοντής-στέλεχος μίας Τράπεζας παρουσιάζει στους μαθητές, με διαδραστικό και ευχάριστο τρόπο, τις αρχές λειτουργίας τού τραπεζικού συστήματος και τους βοηθάει να εξοικειωθούν με τις προκλήσεις τής επιτυχημένης λειτουργίας μιας Τράπεζας σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον.
Στο Α΄ Αρσάκειο Λύεκιο το πρόγραμμα παρουσιάζει ο εθελοντής και στέλεχος τής Τράπεζας Πειραιώς κ. Αβραάμ Τοσούνης, τον οποίο το Σχολείο ευχαριστεί θερμά για τον χρόνο που αφιερώνει στους μαθητές και τις χρηματοοικονομικές γνώσεις πουτους μεταδίδει εθελοντικά.
Σκοπός τού προγράμματος "Τράπεζες σε Δράση" είναι οι μαθητές να αποκτήσουν βασικές χρηματοοικονομικές γνώσεις και κατάλληλες δεξιότητες, ώστε να διαχειρίζονται τα οικονομικά τους ως ενημερωμένοι καταναλωτές και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους ως μελλοντικοί επαγγελματίες. Προσφέρει στους μαθητές τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις παρακάτω δεξιότητες και ικανότητες: ανάλυση πληροφοριών, δημόσιο λόγο, διαχείριση χρόνου, ενεργητική ακρόαση, επίλυση προβλημάτων, ερμηνεία πληροφοριών, εφαρμογή οδηγιών, κριτική σκέψη, λήψη αποφάσεων, μαθηματικό υπολογισμό, ομαδική εργασία, ομαδική συζήτηση, υπολογισμό και ανάλυση κόστους/κέρδους. Εξοικειώνει τους μαθητές με τις ακόλουθες βασικές έννοιες: ανθρώπινο κεφάλαιο, Αποθεματικό, επιτόκια, έρευνα και ανάπτυξη, καταθετικά και δανειακά προϊόντα, κεντρική Τράπεζα, κέρδος, μάρκετινγκ, περιθώριο επιτοκίου, προϊόντα, ρευστότητα, σταδιοδρομία στον τραπεζικό τομέα, τραπεζικό σύστημα, υπηρεσίες.

Οι μαθητές γράφουν για το πρόγραμμα:
"Το πρόγραμμα «Τράπεζες σε δράση» ήταν μεγάλη επιτυχία. Επιτυχία, γιατί χάρη σ’ αυτό αποκτήσαμε βασικές γνώσεις για το τραπεζικό σύστημα αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η αγορά. Λόγω τού εκπαιδευτικού συστήματος θα ήταν δύσκολη η πρόσβασή μου σε τέτοιου είδους γνώσεις, πόσω μάλλον να τις κατανοήσω. Ενώ τώρα αντιμετώπισα διάφορα τραπεζικά προβλήματα μέσα από ένα επιτραπέζιο παιχνίδι! Πιστεύω ότι το πρόγραμμα αυτό είναι βιωματικό και ενδιαφέρον και ένα καλό πρώτο βήμα για όσους θέλουν να εργαστούν στον χώρο των τραπεζών."
Στρατής Μπούμπουρας, Γ΄ τάξης κατεύθυνση Οικονομικών και Πληροφορικής


"Ήρθαμε σε επαφή με ένα στέλεχος τού τραπεζικού τομέα που μας βοήθησε να κατανοήσουμε βασικές λειτουργίες τού τραπεζικού συστήματος. Το πρόγραμμα "Τράπεζες σε δράση" περιελάμβανε πληθώρα δραστηριοτήτων, μεταξύ άλλων και αναλυτικές συζητήσεις μεταξύ των μαθητών και τού στελέχους, πράγμα που μας βοήθησε αρκετά στη δημιουργία ολοκληρωμένης εικόνας τού ελληνικού αλλά και τού διεθνούς τραπεζικού συστήματος. Αυτό το στοιχείο το καθιστά ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και επικοινωνιακό πρόγραμμα, που μπορεί να προσφέρει πολλές γνώσεις στους μαθητές. Ευχαριστούμε το Σχολείο μας γι' αυτή τη δυνατότητα που μας έδωσε."
Γιάννης Καλαϊτζής, Γ΄ 4 κατεύθυνση Οικονομίας

"Το πρόγραμμα «Τράπεζες σε Δράση» μάς προσέφερε γνώσεις για το τραπεζικό σύστημα οι οποίες είναι χρήσιμες για τη μετέπειτα πορεία μας ως επαγγελματιών. Το σημείο στο οποίο οφείλω να δώσω έμφαση είναι τα εκπαιδευτικά επιτραπέζια παιχνίδια που παίξαμε. Είχαν βιωματικό χαρακτήρα και μας βοήθησαν να εξοικειωθούμε με τα τραπεζικά θέματα με τρόπο δημιουργικό και ψυχαγωγικό. Και φυσικά ο κ. Αβραάμ Τοσούνης ήταν ευγενέστατος και απαντούσε εύστοχα σε όλες μας τις απορίες." 
Μιχάλης Θεοδώρου, Γ΄ τάξη, Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών

Ανακοινώσεις Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού

Αναγγελίες Α' Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού

Απρίλιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30