Αρσάκεια Ιωαννίνων
   facebookermis arsakeiou alykps  banner apofoithsh 2023  a senior high school arsakeio codeweek school label official STEM
«beLIVE: μια κοινωνική επιχείρηση και ένα προϊόν ασπίδα στον κίνδυνο! Είσαι σε κίνδυνο και εκπέμπεις SOS; 'Εχουμε τη λύση! ΠΑΤΑ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ!»

Στις 15 Σεπτεμβρίου 2015 ξεκίνησε το πρόγραμμα "Εικονική επιχείρηση" στο Α΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού, το "επιχειρηματικό σχολείο" τού Junior Achievement Europe. Σε αυτό συμμετέχουν 20 μαθητές-επιχειρηματίες τής Β΄ τάξης, με υπεύθυνη καθηγήτρια την Αγγελική Ζήση, υπεύθυνη επιχειρηματικότητας των Αρσακείων Σχολείων και National Trainer του Junior Achievement.

Τα παιδιά γράφουν για την εμπειρία τους:
«Γεμίζουμε τον "ταξιδιωτικό μας σάκο" με επιχειρηματικές δεξιότητες και ακονίζουμε το επιχειρηματικό μας δαιμόνιο, συμμετέχοντας για 8η συνεχή χρονιά στο πρόγραμμα "Εικονική επιχείρηση", το οποίο διοργανώνει το ΣΕΝ/Junior Achievement Greece σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.
Συστήσαμε την κοινωνική επιχείρηση "beLIVE" και δημιουργήσαμε ένα προϊόν τεχνολογίας που λειτουργεί ως ασπίδα στον κίνδυνο που μπορεί να νιώσει ο καθένας από εμάς στην καθημερινότητά του και θέλει να εκπέμψει σήμα SOS για να προστατευτεί.
Το προϊόν μας είναι μια καινοτόμος εφαρμογή, διαθέσιμη σε λογισμικό Android (εκδόσεις 4.4.1 +), μέσω τής οποίας μπορείς να στείλεις μήνυμα SOS σε περίπτωση κινδύνου με τη χρήση ειδικής συσκευής. Η εφαρμογή μας ονομάζεται “exodus” και συμβολίζεται με το ελληνικό γράμμα "ξ".
Αν αισθανθείς ότι βρίσκεσαι σε κίνδυνο και θέλεις να καλέσεις βοήθεια, απλά πάτα το κουμπί τής ειδικής συσκευής! Η εφαρμογή ενεργοποιείται αμέσως και το μήνυμα SOS στέλνεται στον άνθρωπο που έχεις επιλέξει. Ο παραλήπτης λαμβάνει το μήνυμα SOS αλλά και τις γεωγραφικές συντεταγμένες στις οποίες βρίσκεσαι και σπεύδει προς βοήθειά σου!» εξηγεί η Κατερίνα Σταθακάρου, διευθύντρια Παραγωγής.
«Γιατί μία κοινωνική επιχείρηση; Γιατί είμαστε νέοι και θέλουμε ένα καλύτερο σήμερα! Αξία μας η προστασία τού ανθρώπου, η κοινωνική αλληλεγγύη» λέει η Αναστασία Γεωργιάδου, διευθύντρια Κοινωνικής Ευθύνης. «Γιατί όπως λέει και ο Νίκος Καζαντζάκης "Αγάπα τον άνθρωπο γιατί είσαι εσύ!"».
«Πήραμε ρίσκα πολλά αλλά μάθαμε πως τίποτα δεν γίνεται χωρίς τόλμη» λέει ο Ιάκωβος Παπαϊωάννου, διευθυντής Οικονομικών.
«Ρίσκα οικονομικά κυρίως, λόγω έλλειψης ρευστότητας και ακριβής παραγωγής. Διότι η εξασφάλιση χορηγών μεσούσης σκληρής οικονομικής κρίσης ήταν για μας μεγάλη πρόκληση αλλά τελικά τα καταφέραμε» συμπληρώνει η διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων Καλυψώ-Σοφία Σδράλη.
«Δεν είναι απλό να ψάχνεις να βρείς το προϊόν που θα παραγάγεις» λέει η διευθύντρια Έρευνας και Ανάπτυξης Πηνελόπη Στεργίου. «Τρεις μήνες βρίσκαμε ιδέες και τρεις μήνες παλεύαμε με τα κύματα, αλλά δεν καταθέσαμε τα όπλα. Αυτό είναι το Junior Achievement, μπαίνεις στην πραγματική ζωή, και εκεί καταλαβαίνεις τι θα πει φουρτούνα και νηνεμία μαζί! Γιατί αυτό που μάθαμε και από την καθηγήτριά μας κ. Ζήση είναι ότι "δεν τα παρατάμε ποτέ ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες"!».
«Και το πιο σπουδαίο είναι ότι το προϊόν μας είναι μια εξ ολοκλήρου δική μας ιδέα και είμαστε περήφανοι! Το πουλάμε στην τιμή των 10 ευρώ. Μια τιμή που εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα τής κοινωνικής μας εταιρείας αλλά ταυτόχρονα είναι προσιτή στους δύσκολους οικονομικούς καιρούς που περνάμε» λέει ο Μανώλης Παντελάκης, διευθυντής Πωλήσεων. «Τα κέρδη μας θα τα δωρίσουμε με ευαισθησία και ευθύνη για 3η συνεχή χρονιά στο ίδρυμα "Φλόγα" για να αγκαλιάσουμε με αγάπη τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο.»
«Και την εταιρεία μας την προωθούμε με ενθουσιασμό γιατί την αγαπάμε https://www.facebook.com/belive1516/?fref=ts, http://belive.gr/index.php» συμπληρώνει η Μαργαρίτα Τόγια, διευθύντρια Marketing. «Ένα σημαντικό πράγμα που έμαθα είναι ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβούν ανατροπές και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δώσουμε λύσεις γρήγορες και εναλλακτικές.»
«Ταυτόχρονα δραστηριοποιούμαστε στο πρόγραμμα Enterprise without Borders τού Junior Achievement για την επικοινωνία με άλλες εικονικές επιχειρήσεις από άλλα ευρωπαϊκά σχολεία» λέει η διευθύντρια Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων Βασιλική Κουρή. «Επίσης συμμετέχουμε στο πρόγραμμα social enterprise 360 και στο SIR (Social Innovation Relay) τού Junior Achievement.»
«Kαι φυσικά όλοι μας περιμένουμε να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας στην πιστοποίηση των επιχειρηματικών μας δεξιοτήτων στο πρόγραμμα τού Junior Achievement "Entrepreneurial Skill Pass" και να το αποκτήσουμε. Αυτό θα είναι για μας ένα σημαντικό διαβατήριο για την επαγγελματική μας ζωή» λέει η Δανάη Νικολοπούλου, διευθύντρια Προσωπικού και υπεύθυνη Πληροφοριακών Συστημάτων.
«Αυτό που έμαθα από το πρόγραμμα αυτό», συνοψίζει ο Σοφοκλής Τεντόμας, Γενικός Διευθυντής, «είναι πόσο σημαντική είναι η ομάδα! Να είναι ενωμένη ανεξάρτητα από διαφωνίες και αντιπαραθέσεις και πως ο στόχος μας είναι ένας: να θωρακίσουμε τους εαυτούς μας, να αποκτήσουμε επιχειρηματικές δεξιότητες και να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας!»
«Σε όλη αυτή τη διαδρομή έχουμε και συμμαχικές δυνάμεις που μας στηρίζουν. Είναι η Διευθύντριά μας κ. Αμαλία Μαυροειδή, η οποία διοικεί το "Επιχειρηματικό σχολείο", όλη η σχολική κοινότητα και οι γονείς μας, οι οποίοι πιστεύουν στο όραμα τής επιχειρηματικής εκπαίδευσης και στο Junior Achievement, η τοπική κοινωνία, όπως πανεπιστήμια, οργανισμοί, εταιρείες, ελεύθεροι επαγγελματίες, ΜΜΕ και ο ΟΠΑΝΔΑ (Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας τού Δήμου Αθηναίων).
Η καθηγήτριά μας κ. Αγγελική Ζήση με φάρο το "Επιχειρηματικό σχολείο" είναι για εμάς καθοδηγητής και συνοδοιπόρος. Πιστεύει στο ομαδικό πνεύμα, στη δυναμική επικοινωνία με τα μέλη τής επιχείρησης και στη συνοχή τής ομάδας. Παράλληλα αξιοποιεί τα ταλέντα κάθε παιδιού, ώστε να αναδειχθεί στον τομέα του, και συνδυάζει τις δεξιότητες των μαθητών, ώστε η ομάδα να ισχυροποιηθεί και να φέρει το καλύτερο αποτέλεσμα!
Ευχαριστούμε τους συμβούλους εθελοντές μας κ. Βασίλειο Ζήση, επίκουρο καθηγητή Λογιστικής στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων/Σχολή Οικονομικών Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών τού ΠΑΠΕΙ, και  Ιωάννη-Αναγνώστη Τσουκαλά, διευθυντικό στέλεχος τής Apivita.»

Ακολουθούν τα ονόματα των μαθητών που συνέστησαν την επιχείρηση
Γενικός Διευθυντής: Σοφοκλής Τεντόμας
Διευθύντρια Παραγωγής: Κατερίνα Σταθακάρου
Υποδιευθυντής Παραγωγής: Σιμών Λεβή
Διευθυντής Οικονομικών: Ιάκωβος Παπαϊωάνννου
Υποδιευθύντρια Οικονομικών: Έλενα Τσιρίτα
Διευθύντρια Έρευνας και Ανάπτυξης: Πηνελόπη Στεργίου
Διευθύντρια Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων: Βασιλική Κουρή
Διευθύντρια Κοινωνικής Ευθύνης: Αναστασία Γεωργιάδου
Διευθύντρια Προσωπικού και Υπεύθυνη Πληροφοριακών Συστημάτων: Δανάη Νικολοπούλου-Τσατσαρώνη
Διευθυντής Πωλήσεων: Μανώλης Παντελάκης
Υποδιευθυντές Πωλήσεων: Βασίλης Κολιάκος, Νίκη Μαλακάση, Ελένη Πουλή, Κατερίνα Τσιτομενέα
Διευθύντρια Marketing: Μαργαρίτα Τόγια
Υποδιευθυντές Marketing: Ελευθερία Δημοπούλου, Γρηγόριος-Γεώργιος Σταματόπουλος, Δήμητρα Τσιτομενέα, Νίνα Στεργίου
Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων: Καλυψώ-Σοφία Σδράλη.

Ανακοινώσεις Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού

Αναγγελίες Α' Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού

Μάρτιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 9 1 2
week 10 3 4 5 6 7 8 9
week 11 10 11 12 13 14 15 16
week 12 17 18 19 20 21 22 23
week 13 24 25 26 27 28 29 30
week 14 31