Αρσάκεια Ιωαννίνων
Τη μαθήτρια τής Γ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού Ευγενία Κωτοπούλου επέλεξε, το 2015, το Junior Achievement Europe να δώσει συνέντευξη για την βιωματική της εμπειρία στο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας «Εικονική επιχείρηση» και στο ευρωπαϊκό πιλοτικό πρόγραμμα επιχειρηματικότητας GEP (Global Enterprise Project) http://www.globalenterpriseproject.eu του Junior Achievement.
Η μαθήτρια τον Μάιο τού 2014 συμμετείχε στην ελληνική αποστολή και εκπροσώπησε τη χώρα μας στο ευρωπαϊκό GEP στη Μαδρίτη.
Το Α΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού επελέγη από το ΣΕΝ (Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων)/Junior Achievement Greece να συμμετάσχει πιλοτικά στο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας GEP (Global Enterprise Project) κατά τις σχολικές χρονιές 2013-2014 και 2014-2015. Πρόκειται για τον εμπλουτισμό τού προγράμματος «Εικονική επιχείρηση»/Junior Achievement σε παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον. Σε αυτό συμμετέχουν οι μαθητές που έχουν εκπονήσει το πρόγραμμα τής «Εικονικής επιχείρησης» και περιλαμβάνει διαδικτυακή αξιολόγηση και επίσκεψη στελέχους εθελοντή τής SAP με στόχο την εισαγωγή των μαθητών στη μελλοντική παγκοσμιοποιημένη αγορά εργασίας.
Την ευθύνη εκπόνησης των προγραμμάτωμ έχει η καθηγήτρια κ. Αγγελική Ζήση, νομικός, υπεύθυνη Επιχειρηματικότητας των Αρσακείων Σχολείων και National Trainer των προγραμμάτων επιχειρηματικότητας του Junior Achievement.
Με το βλέμμα στραμμένο στην οικοδόμηση του επιχειρηματικού σχολείου, δείτε τη συνέντευξη τής Ευγενίας Κωστοπούλου.