Αρσάκεια Ιωαννίνων
Επτά μαθητές τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού διακρίθηκαν στους εξής Πανελλήνιους Μαθητικούς Διαγωνισμούς Φυσικής:
α) «Αριστοτέλης» 2016, που διοργανώθηκε με την ευθύνη τού Τμήματος Φυσικής και τού Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών ΠΤΔΕ τού Πανεπιστημίου Αθηνών, στις 9 Απριλίου 2016, 
β) Διαγωνισμός Φυσικής Ε.Ε.Φ., που διοργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, στις 5 Μαρτίου 2016.
Τα θέματα των διαγωνισμών είναι κατά κανόνα αυξημένης δυσκολίας και περιλαμβάνουν απαραιτήτως και επεξεργασία πειραματικών μετρήσεων (όπως επιβάλλουν οι διεθνείς πρακτικές και οι Διεθνείς Ολυμπιάδες Φυσικής).
Ο αριθμός των πρωτευσάντων μαθητών που ανακοινώνεται εξαρτάται κάθε φορά από τον αριθμό των μαθητών που συμμετείχαν και την κατανομή των επιδόσεών τους.
Συγκεκριμένα οι μαθητές που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό «Αριστοτέλης» 2016 βραβεύθηκαν – σύμφωνα με το πρότυπο βράβευσης των Διεθνών Ολυμπιάδων Φυσικής – με Βραβεία Αριστείας (1ο για επίδοση >90%, 2ο για επίδοση >78%, 3ο για επίδοση >64%) και Εύφημο μνεία (για επίδοση >50%).
Αντίστοιχα, οι μαθητές που συμμετείχαν στον 4ο Διαγωνισμό Φυσικής βραβεύθηκαν με Βραβεία Αριστείας (θέσεις 1-30 για την Α΄ Λυκείου, θέσεις 1-50 για τη Β΄ Λυκείου, θέσεις 1-33 για την Γ΄ Λυκείου) και Έπαινους συμμετοχής (θέσεις 31-81 για την Α΄ Λυκείου, θέσεις 51-142 για τη Β΄ Λυκείου).
Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή των μαθητών στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς στοχεύει στην εξοικείωσή τους με ένα περιβάλλον άμιλλας ευρύτερο τού Σχολείου τους.

Στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής «Αριστοτέλης» 2016 πρώτευσαν οι εξής μαθητές:

Καραμπίνος Κωνσταντίνος (Α΄β) 2ο Βραβείο Αριστείας (17η θέση)
Τσιώνης Κωνσταντίνος (Α΄δ) 2ο Βραβείο Αριστείας (24η θέση)
Καπετάνιος Ιωάννης (Γ΄2) 3ο Βραβείο Αριστείας (49η θέση)
Ναστούλης Παναγιώτης-Μενέλαος (Α΄γ) 3ο Βραβείο Αριστείας (52η θέση)
Μιχαλόπουλος Χρήστος (Γ΄3) Εύφημος Μνεία (75η θέση)

Στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής Ε.Ε.Φ. πρώτευσαν οι εξής μαθητές:

Ροζάκη Μάιρα (Α΄γ) Βραβείο Αριστείας (15η θέση)
Καραμπίνος Κωνσταντίνος (Α΄β) Βραβείο Αριστείας (29η θέση)
Χρονοπούλου Μυρσίνη (Β΄δ) Έπαινος Συμμετοχής (114η θέση)

Στους διαδικτυακούς τόπους http://micro-kosmos.uoa.gr και http://eef.gr/ έχουν αναρτηθεί τα θέματα των προηγούμενων Διαγωνισμών και των Ολυμπιάδων Φυσικής με τις λύσεις τους, καθώς και τα ονόματα των πρωτευσάντων μαθητών στους προηγούμενους Διαγωνισμούς.
Επίσης αναρτώνται όλες οι πληροφορίες και οδηγίες για τους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Φυσικής, καθώς και για τις τελετές βράβευσης των μαθητών.