Αρσάκεια Ιωαννίνων
Ο Καραμπίνος Κωνσταντίνος, μαθητής τής Β΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού, συμμετείχε στην 34η Μαθηματική Εθνική Ολυμπιάδα ο «Αρχιμήδης» και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.
Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, την τρέχουσα σχολική χρονιά 2016‐2017, πραγματοποίησε:
α) τον 77ο ετήσιο Πανελλήνιο Διαγωνισμό στα Μαθηματικά «Ο Ευκλείδης» και β) την 34η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο Αρχιμήδης», που διεξήχθη το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017 και στην οποία έλαβαν μέρος 430 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου από όλη την Ελλάδα και από σχολεία τής διασποράς.
Οι μαθητές αυτοί επιλέχθηκαν μετά από δύο διαδοχικούς Πανελληνίους Διαγωνισμούς, τον «Θαλή» (12 Νοεμβρίου 2016), στον οποίο συμμετείχαν πάνω από 14.000 μαθητές) και τον «Ευκλείδη» (28 Ιανουαρίου 2017), στον οποίο διαγωνίσθηκαν 3.300 μαθητές οι οποίοι επιλέχθηκαν από τον διαγωνισμό τής πρώτης φάσης.
Οι επιτυχόντες βραβεύθηκαν στο Αμφιθέατρο Αντωνιάδου τού Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017.
Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρύτανης τού Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών καθηγητής Εμμανουήλ Γιακουμάκης, ο Γενικός Γραμματέας τής Μαθηματικής Εταιρείας τής Νοτιοανατολικής Ευρώπης και επίκουρος καθηγητής τού Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Εμμανουήλ Κρητικός, εκπρόσωποι επιστημονικών ενώσεων, καθηγητές τού Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην πρόεδροι τής ΕΜΕ και εκπρόσωποι των παραρτημάτων τής Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.
Η εκπαιδευτική κοινότητα τού Α΄ Αρσακείου  Λυκείου Ψυχικού συγχαίρει ολόθερμα το μαθητή για την επιτυχία του και του εύχεται να έχει «παντ΄ ανοιχτά, πάντ΄ άγρυπνα τα μάτια τής ψυχής του» στους νέους δρόμους που χαράσσονται μπροστά του.