Αρσάκεια Ιωαννίνων
Στο πλαίσιο τού μαθήματος τής ερευνητικής εργασίας με θέμα «Αντιγόνη: μια ηρωίδα τού παρελθόντος, τού παρόντος αλλά και τού μέλλοντος», οι 18 μαθητές τής Β΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού που το έχουν επιλέξει επισκέφθηκαν, την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014, τον ηθοποιό Φαίδωνα Γεωργίτση στον θεατρικό χώρο «Κεκρωπία», που έχει κατασκευάσει και φιλοξενεί ποικίλες παραστάσεις κυρίως κατά τη θερινή περίοδο.
Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στον χώρο από τον ίδιο τον κ. Γεωργίτση, ο οποίος μάλιστα τους πληροφόρησε πως οι άνθρωποι τού καλλιτεχνικού χώρου που έχουν βρεθεί εκεί τον έχουν αποκαλέσει "μικρό Ηρώδειο". Καθώς ο καιρός το επέτρεψε, στάθηκαν εκεί και συζήτησαν για τα μέρη τού αρχαίου θεάτρου και τη γενικότερη οργάνωση μιας αρχαίας θεατρικής παράστασης.
Στη συνέχεια, τα παιδιά μεταφέρθηκαν σε έναν κλειστό θεατρικό χώρο για να μπορέσουμε να κάνουν πιο συγκεντρωμένα την πρόβα τής παράστασής τους, ακολουθώντας τις συμβουλές τού καταξιωμένου ηθοποιού. Στο τέλος, επισκέφθηκαν και το ιδιόκτητο εκκλησάκι, το οποίο απέπνεε κατανυκτικότητα.
Η εμπειρία που αποκόμισαν οι μαθητές από αυτή την επίσκεψη ήταν ιδιαίτερα σημαντική καθώς ήρθαν σε επαφή με την τέχνη, τη φύση και το πνεύμα. Τα λόγια τους είναι η απόδειξη: "Ήταν μία ξεχωριστή συνάντηση", "Δεν ξέρω γιατί, αλλά θέλω να αγκαλιάσω όλον τον κόσμο".