Εκτύπωση
Από τις 27 μέχρι τις 29 Μαρτίου 2015, ομάδα μαθητών τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού συμμετείχε στο 18ο Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών Αθήνας.
Συγκεκριμένα, οι μαθητές Ασημόπουλος Βασίλης, Ζήση Ηλιάνα, Νικολοπούλου Δανάη, Σδράλη Σοφία, Σταματόπουλος Γρηγόριος-Γεώργιος, Τσεπέτη Μάρθα και Τσιαδή-Δημητροπούλου Χριστίνα εκπροσώπησαν την Αργεντινή και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (CAR). Ως επίσημα μέλη αντιπροσωπιών αυτών των χωρών, οι μαθητές δραστηριοποιήθηκαν στην Επιτροπή για την Επιστήμη και την Τεχνολογία, την Κοινωνική Ανθρωπιστική και Πολιτιστική Επιτροπή, την Ειδική Πολιτική Επιτροπή, την Επιτροπή για τον Αφοπλισμό και τη Διεθνή Ασφάλεια, την Επιτροπή για την Οικονομική και την Κοινωνική Ανάπτυξη και την Ειδική Επιτροπή για την ισότητα των φύλων.
Στη δημοσιογραφική ομάδα τού συνεδρίου που κάλυπτε τις εξελίξεις επελέγη και συμμετείχε η μαθήτρια Σταθακάρου Κατερίνα.
Οι μαθητές -χρησιμοποιώντας αποκλειστικά την αγγλική γλώσσα- κλήθηκαν να χειριστούν  ιδιαίτερα ευαίσθητα και δύσκολα θέματα τής παγκόσμιας πολιτικής σκηνής και ανταπεξήλθαν με απόλυτη επιτυχία. Διερεύνησαν με κριτική σκέψη τη θεματολογία, επιχειρηματολόγησαν υπέρ των θέσεων των χωρών που εκπροσωπούσαν, διεύρυναν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους και εκπροσώπησαν επάξια το Σχολείο τους.
Σύμβουλοι καθηγήτριες στην προσπάθεια των παιδιών ήταν οι καθηγήτριες Αγγλικών κ. Μ. Κοψαχείλη και Μ. Δημητροπούλου.