Αρσάκεια Ιωαννίνων
Στο πλαίσιο εκπόνησης τού πιλοτικού προγράμματος επιχειρηματικότηταςGlobal Enterprise Project (GEP) ( http://www.globalenterpriseproject.eu/ ) που εκπονούν οι μαθητές τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού, στις 7 Μαϊου 2015 επισκέφθηκε το Σχολείο η κ. Αριάννα Μάντζιου, marketing manager τής εταιρείας SAP.  Υπεύθυνη τού προγράμματος είναι η κ. Αγγελική Ζήση, νομικός, υπεύθυνη επιχειρηματικότητας των Αρσακείων Σχολείων και national trainer των προγραμμάτων επιχειρηματικότητας Junior Achievement.
To Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece www.senja.gr υλοποιεί για 2η χρονιά στην Ελλάδα το πρόγραμμα Global Enterprise Project (GEP) για τους μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα τής εικονικής επιχείρησης. Πρόκειται για τον εμπλουτισμό τού προγράμματος «Εικονική επιχείρηση» και έχει ως κεντρικό άξονα την παγκοσμιοποίηση και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις δουλεύοντας σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον.
Την εφετινή σχολική χρονιά 2014-2015 το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται πιλοτικά σε περιορισμένο αριθμό σχολείων, τα οποία υλοποιούν ήδη το πρόγραμμα τής εικονικής επιχείρησης σε συνεργασία με συμβούλους εθελοντές τής εταιρείας SAP. Το Α΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού, χάρη στη μακρόχρονη επιτυχή επιχειρηματική του πορεία, επελέγη από το ΣΕΝ/Junior Achievement Greece να υλοποιήσει πιλοτικά το πρόγραμμα αυτό. Στην Ευρώπη το GEP υλοποιείται για 4η συνεχή χρονιά.
Στόχος τού προγράμματος GEP είναι:
1. Να δημιουργήσει γέφυρες μεταξύ εκπαίδευσης και επιχειρήσεων και επιχειρηματική κουλτούρα.
2. Να καταλάβουν οι μαθητές τη σύνδεση τής εκπαίδευσης με τη μελλοντική τους καριέρα και τους ορίζοντες που ανοίγονται μπροστά τους.
3. Οι μαθητές να επεξεργαστούν τις δεξιότητες και την ανταγωνιστικότητα που είναι απαραίτητες για να μπορεί ένας άνθρωπος να ζει και να εργάζεται στον κόσμο τής σημερινής επιχειρηματικής παγκοσμιοποίησης.
4. Να ενθαρρύνει τον επιχειρηματικό τρόπο σκέψης έξω από τα σύνορα συγκεκριμένης χώρας.
Η κ. Μάντζιου συζήτησε με τα μέλη τής μαθητικής εικονικής επιχείρησης «altermyth» (www.altermyth.gr , www.facebook.com/altermyth.greece98 , https://www.youtube.com/watch?v=wz7xBZp2iGY) τις ευκαιρίες τής αγοράς εργασίας σε παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον, τα μελλοντικά τους σχέδια καθώς και τα βήματα που ακολούθησαν για την ίδρυση και τη λειτουργία τής «altermyth».
Οι μαθητές τής έθεσαν ερωτήματα, αντάλλαξαν απόψεις και σχέδια και η κ. Μάντζιου έφυγε ενθουσιασμένη από το Αρσάκειο με την υπόσχεση για μια μελλοντική συνεργασία. Τα παιδιά αποχώρησαν επίσης γεμάτα νέες ιδέες, χαρά και οράματα για το μέλλον.
Οι μαθητικές εικονικές επιχειρήσεις που θα περάσουν στον τελικό διαγωνισμό (25 Ιουνίου 2015) για την ανάδειξη τής καλύτερης εικονικής επιχείρησης τής χρονιάς, εφόσον έχουν επιλεγεί πιλοτικά στο GEP, θα διαγωνιστούν και για την εκπροσώπηση τής χώρας μας στο ευρωπαϊκό GEP, που θα διεξαχθεί σε μία ευρωπαϊκή χώρα το καλοκαίρι τού 2015.