Αρσάκεια Ιωαννίνων
Στο πλαίσιο τού μαθήματος τής Ερευνητικής Εργασίας, οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό-διαδραστικό πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016.
Οι μαθητές σε όλη τη διάρκεια τού α΄ τετραμήνου ασχολήθηκαν με το project «Πρώτες βοήθειες, μπορώ και εγώ να βοηθήσω», μελετώντας και αναλύοντας περιπτώσεις περιστατικών που μπορούν να αντιμετωπιστούν από όλους. Η δράση οργανώθηκε από τον υπεύθυνο καθηγητή τού τμήματος κ. Βύρωνα Χαμηλοθώρη (φυσικό) και υλοποιήθηκε από την κ, Χρυσούλα Μπότσαρη, εκπαιδεύτρια πρώτων βοηθειών τού τμήματος Αγωγής Υγείας τού Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Σκοπός τής ερευνητικής εργασίας είναι η διαμόρφωση προτύπων συμπεριφοράς σε θέματα υγείας, καθώς και η αύξηση τού αισθήματος ευθύνης των μαθητών για την προαγωγή τής υγείας τους και την προετοιμασία τους για επείγουσες καταστάσεις. Αντίστοιχες δράσεις θα ακολουθήσουν στο β΄ τετράμηνο με τους μαθητές να εκπαιδεύονται στις πρώτες βοήθειες σε απλά περιστατικά (κακώσεις, αιμορραγίες, εγκαύματα), αλλά και σε απαιτητικά επείγοντα περιστατικά (ηλεκτροπληξία, πνιγμό, έμφραγμα, ανακοπή).