Εκτύπωση

Εκλογές 5μελών & 15μελών οργάνων

Οι μαθητικές κοινότητες είναι καθαρά παιδαγωγικός θεσμός και συνδέεται άρρηκτα με την εκπαιδευτική διαδικασία. Αποτελούν τον χώρο για την ανάπτυξη της μαθητικής πρωτοβουλίας μέσα στο σχολείο, κύτταρο δημοκρατικής ζωής, όπου με το διάλογο οι μαθητές, με πνεύμα συνεργασίας, ασκούνται στη δημοκρατική διαδικασία και στη συμμετοχή τους στα κοινά, προτείνοντας λύσεις για τα προβλήματα που τους αφορούν. Έτσι αναδεικνύονται σε υπεύθυνα άτομα με αναπτυγμένη δυνατότητα να κρίνουν και να εκτιμούν τη σημασία και το νόημα κάθε δραστηριότητας στο πλαίσιο του σχολείου.

Μέσα σε αυτό το πνεύμα διεξήχθησαν στο Α’ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού οι εκλογές για την ανάδειξη των 5μελών συμβουλίων  κάθε τάξης και του 15μελούς συλλογικού οργάνου των μαθητών για όλο το Λύκειο.

Και φέτος, όπως εδώ και 8 χρόνια, οι εκλογές έγιναν με τη χρήση της τεχνολογίας. Οι υποψήφιοι μίλησαν διαδικτυακά από το αμφιθέατρο του σχολείου στους μαθητές των τάξεων και ακολούθησε ηλεκτρονική ψηφοφορία. Εξάλλου η χρήση της τεχνολογίας και η ψηφιακή πραγματικότητα στην καθημερινότητα των νέων είναι γεγονός. Επιπλέον, στις συνθήκες της πανδημίας αποδεικνύεται σωτήρια, αφού οι μαθητές δεν χρειάζεται να αγγίζουν ψηφοδέλτια, π.χ. για την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων, αλλά τα αποτελέσματα βγαίνουν αμέσως, σωστά και, κυρίως, ασφαλώς.

Συγχαίρουμε ως σχολείο τόσο την εφορευτική επιτροπή  όσο και τους ψηφοφόρους μαθητές για την άψογη διαδικασία των εκλογών ευελπιστώντας ότι οι εκλεγέντες υποψήφιοι θα εκφράζουν τη θέληση των μαθητών για τη λειτουργία του σχολείου στο πλαίσιο όμως της κανονικότητας.