Εκτύπωση

Η διεύθυνση και ο σύλλογος καθηγητών τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού διοργάνωσε διαδικτυακή συνάντηση τις Τετάρτες 14 και 21 Οκτωβρίου 2020. με τους γονείς των μαθητών τής Α΄ τάξης.

Κατά την διαδικτυακή συνάντηση μίλησε στους γονείς η Διευθύντρια Αμαλία Μαυροειδή, απηύθυνε χαιρετισμό ο Υποδιευθυντής Κωνσταντίνος Κατσιαδράμης και ο κ. Γεώργιος Γεωργουλέας, Ψυχολόγος, μίλησε για τον ρόλο και τη λειτουργία της Συμβουλευτικής Ψυχολογικής Υπηρεσίας στα Αρσάκεια Τοσίτσεια Σχολεία, ενώ ο κ. Παντελής Κατηνιώτης, Φιλόλογος, ενημέρωσε για τον ρόλο και τη λειτουργία της υπηρεσίας του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού στα σχολεία μας.

Η Διευθύντρια έκανε λόγο για τις έκτακτες συνθήκες που επικρατούν στα σχολεία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, τονίζοντας ότι το Α’ Αρσάκειο Λύκειο τηρεί όλα τα σχετικά πρωτόκολλα, προσπαθώντας πάντα για την εξασφάλιση της διά ζώσης διδασκαλίας, γιατί με αυτή πραγματώνονται όλοι οι στόχοι της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Επίσης, υπογράμμισε πως η καθοριστική συμβολή τής ψηφιακής πλατφόρμας e-arsakeio στην διεξαγωγή τής ασύγχρονης εκπαίδευσης όσο και η σύνδεση στο διαδίκτυο με παράλληλη χρήση των διαδραστικών πινάκων σε όλες τις αίθουσες για την πραγματοποίηση τής διδασκαλίας εξ αποστάσεως ή για την ομόχρονη-ταυτόχρονη (φυσική και εξ αποστάσεως) διδασκαλία, διασφαλίζουν την ομαλή και αξιόπιστη λειτουργία του Σχολείου και στις πιο αντίξοες συνθήκες.

Στη συνέχεια η Διευθύντρια αναφέρθηκε στην εκπαιδευτική φιλοσοφία και πράξη καθώς και στο εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά και στους στόχους του σχολείου, τους οποίους ανέλυσε προσδιορίζοντάς τους ως εξής:

Εκτενή αναφορά έκανε και στον εσωτερικό κανονισμό και τον τρόπο λειτουργίας του Σχολείου.

Τέλος, η Διευθύντρια κ. Μαυροειδή έκανε λόγο για τη συμμετοχή του σχολείου στο πρόγραμμα ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, που τελεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον συντονισμό του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και στηρίζει την ανοιχτή σχολική εκπαίδευση, καθώς και στο Σχολικό Δίκτυο με το πρόγραμμα PULCHRA, στο οποίο θα συμμετάσχουν πενήντα (50) σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από δέκα (10) Ευρωπαϊκές χώρες.