Εκτύπωση

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (πατήστε εδώ) αποτελεί έναν επιτυχημένο θεσμό που διοργανώνεται για 10η συνεχή χρονιά.

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας φέρει την έγκριση τού Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και τελεί υπό την αιγίδα τού Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ενώ ως εκπαιδευτική εκδήλωση δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο τους.

Είναι, επίσης, ανοικτό στην κοινωνία και δίνει την ευκαιρία σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και επισκέπτες να λάβουν μέρος με πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με αντικείμενο την Πληροφορική και την Ψηφιακή Τεχνολογία.

Το 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας διοργανώθηκε εφέτος, για πρώτη φορά, στη Β’ Αθήνας από το 2ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Αττικής και πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά από την Πέμπτη 15 έως και το Σάββατο 17 Απριλίου 2021.

Το Α΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού συμμετείχε με ιδιαίτερη επιτυχία στο φεστιβάλ και παρουσίασε τέσσερα έργα, τα οποία υλοποίησαν ομάδες μαθητών τής Α΄ και Β΄ τάξης υπό την καθοδήγηση τής δρος Κατερίνας Γλέζου, καθηγήτριας Πληροφορικής/Ρομποτικής/Φυσικών Επιστημών, κατά τη διάρκεια τού σχολικού έτους 2020-2021.

Τα έργα παρουσιάστηκαν διαδικτυακά στο φεστιβάλ από ομάδες μαθητών σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία και αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια για την αρτιότητά  τους και την άψογη παρουσίαση, καθώς και τη διάχυση αποτελεσμάτων καλών εκπαιδευτικών πρακτικών με σκοπό την αναβάθμιση τής διδακτικής-μαθησιακής διαδικασίας.

Ακολουθούν τα στοιχεία των έργων.

1. Προγραμματισμός (πατήστε εδώ)

 τάξη

Ομάδα μαθητών: Ζαγγογιάννη Βιολέτα, Λουλεόπουλος Αχιλλέας, Μαυραντζά Αθηνά, Παλιούρας Κωνσταντίνος και Πρέντζα Χρυσάνθη.

Ανάπτυξη συνεργατικού padlet με τίτλο " Μαθαίνω προγραμματισμό - Για την αναβάθμιση της διδακτικής-μαθησιακής διαδικασίας"

Υπεύθυνη καθηγήτρια δρ Κατερίνα Γλέζου, μάθημα Εισαγωγή στις Αρχές της Επιστήμης των Υπολογιστών,
Σχολικό έτος 2020 - 2021

2. Η Χάρτα του Ρήγα (πατήστε εδώ)

Τμήμα Α΄1

Ομάδα μαθητών: Αυγουστιανάκη Αικατερίνη-Αργυρώ, Βασιλείου Ευθαλία, Βασιλοπούλου Μαρκέλλα, Γεώργα Δέσποινα και Γκούση Αικατερίνη-Βίβιαν.

Ανάπτυξη μαθητικού ιστοτόπου με τίτλο "Η Χάρτα τού Ρήγα - Μελέτη τής Χάρτας τού Ρήγα ανά Φύλλο"

Υπεύθυνη καθηγήτρια δρ Κατερίνα Γλέζου, μάθημα Εφαρμογές Πληροφορικής. Σχολικό έτος 2020 - 2021

3. Μελέτη τής Χάρτας (πατήστε εδώ)

Τμήμα Α΄2

Ομάδα μαθητών: Δούση Ιλεάνα, Καμπίρης Γεώργιος, Κασιώνης Άγγελος-Ταξιάρχης, Καψανάκης Γεώργιος-Ευθύμιος Κολλίντζα Ειρήνη και Κρασάρης Λεωνίδας.

Ανάπτυξη μαθητικού ιστοτόπου με τίτλο "Η Χάρτα τού Ρήγα - Μελέτη τής Χάρτας τού Ρήγα ανά θεματική κατηγορία"

 Υπεύθυνη καθηγήτρια δρ Κατερίνα Γλέζου, μάθημα Εφαρμογές Πληροφορικής. Σχολικό έτος 2020 - 2021

4. Επανάσταση 1821 (πατήστε εδώ)

Τμήμα Α΄4 

Ομάδα μαθητών: Σούγκας Σωτήριος, Στρούζας Μιχαήλ-Άγγελος-Ταξιάρχης, Τσουπάρης Παναγιώτης-Διαμαντής και Χιονίδου Δέσποινα.

Ανάπτυξη μαθητικού ιστοτόπου με τίτλο "Ήρωες τής Επανάστασης 1821"

Υπεύθυνη καθηγήτρια δρ Κατερίνα Γλέζου, μάθημα Εφαρμογές Πληροφορικής. Σχολικό έτος 2020 – 2021

Συγχαρητήρια στους μαθητές! Πάντα μπροστά! Πάντα δυνατά!