Εκτύπωση

Στο πλαίσιο τής καλλιέργειας τής Φιλαναγνωσίας και με αφορμή τα 200 χρόνια από την έναρξη τής Ελληνικής Επανάστασης, οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού μελέτησαν το βιβλίο τής Μάριας Μπαχά «Μια ιστορία για τον Διονύσιο Σολωμό», εκδΚαλειδοσκόπιο, 2021.

Στη συνέχεια η συγγραφέας επισκέφθηκε το Σχολείο και παρουσίασε στους μαθητές τής Α΄ τάξης, μέσα από μια τρισδιάστατη μακέτα που δημιούργησε και χρησιμοποίησε, τη ζωή και το έργο τού Δ. Σολωμού.

Η τρισδιάστατη μακέτα λειτούργησε ως χρονολόγιο των σημαντικών γεγονότων τής ζωής τού ποιητή, αλλά και ως βάση συζήτησης γύρω από θέματα τής ποίησης και τής προσωπικότητας τού Σολωμού, σε μια προσπάθεια να γνωρίσουν οι μαθητές τον άνθρωπο πίσω από τον εθνικό ποιητή, αλλά και το ιστορικό πλαίσιο τής εποχής του.

Οι μαθητές περιεργάστηκαν τα χειρόγραφα τού ποιητή και τα ανασυνέθεσαν δημιουργώντας τα δικά τους ποιήματα, ενώ παράλληλα ήρθαν σε επαφή με το "σολωμικό εκδοτικό ζήτημα".

Συζήτησαν, επίσης, με τη συγγραφέα-εικαστικό για το αρχικό ερέθισμα που την ώθησε στη συγγραφή τού βιβλίου, την έρευνα που έκανε γι' αυτό αλλά και για την εικονογράφηση τού βιβλίου, που επίσης, έχει  φιλοτεχνήσει η ίδια.