Εκτύπωση

Την Τρίτη 7 και την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021 οι καθηγητές τού Συλλόγου Διδασκόντων τού Α΄Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού παρακολούθησαν δύο δίωρα επιμορφωτικά σεμινάρια, στο Εργαστήριο Πληροφορικής-Ρομποτικής των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, με αντικείμενο επιμόρφωσης τη δημιουργία, διαχείριση και διδακτική αξιοποίηση των ψηφιακών τάξεων στα μαθήματα Λυκείου.

Οι εκπαιδευτικοί χωρίστηκαν σε δύο ομάδες με βάση το αντικείμενο διδασκαλίας τους (Ανθρωπιστικές Σπουδές και Θετικές Σπουδές) και καθοδηγήθηκαν από τη δρα Κατερίνα Γλέζου, καθηγήτρια Πληροφορικής, Ρομποτικής και Φυσικών Επιστημών.

Συγκεκριμένα, η επιμόρφωση αφορούσε στην ανάρτηση, διαχείριση και αξιοποίηση εκπαιδευτικού υλικού, όπως κείμενα, πολυμεσικά αρχεία, παρουσιάσεις, φύλλα εργασίας, διαδραστικές ασκήσεις, φωτογραφίες και ποικίλες πολυμεσικές εφαρμογές στην ψηφιακή τάξη, δηλαδή σε έναν ψηφιακό χώρο, στον οποίο έχουν πρόσβαση μόνο ο εκπαιδευτικός και το τμήμα του, και όπου ο εκπαιδευτικός μπορεί να έχει συγκεντρωμένο και οργανωμένο όλο το υλικό του και να αναθέτει εργασίες και καθήκοντα απευθείας τους μαθητές του.

Ψηφιακές τάξεις στην πλατφόρμα e-arsakeio διαθέτουν οι εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων από την προηγούμενη χρονιά 2020-2021.

Την οργάνωση και διεξαγωγή τής επιμόρφωσης ανέλαβε η κ. Κατερίνα Γλέζου, ενώ τη γενική ευθύνη τής επιμόρφωσης στις ψηφιακές τάξεις είχε η Διευθύντρια τού Σχολείου κ. Αμαλία Μαυροειδή.