Αρσάκεια Ιωαννίνων
banner3  VHMA MATHITON 3    amis unis 1    banner1821

Την Τετάρτη 26 Μαΐου 2021, στις 6 μ.μ., πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση των γονέων των μαθητών τής Β΄ τάξης με τη Διευθύντρια τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού κ. Νέλλη Παππά, την Υποδιευθύντρια κ. Σοφία Ραπτάκη, τη Σύμβουλο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού κ. Κατερίνα Σουφλιά και τον σχολικό ψυχολόγο κ. Γιώργο Γεωργουλέα.

Οι γονείς φιλοξενήθηκαν στο ψηφιακό δωμάτιο τής Διευθύντριας τού Σχολείου και ενημερώθηκαν καταρχάς από την κ. Ραπτάκη για το μάθημα τής Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, που έχει αλλάξει μορφή και περιεχόμενο τα τελευταία χρόνια και είναι κοινό στους μαθητές όλων των ομάδων προσανατολισμού τής Γ΄  τάξης.

Ο κ. Γεωργουλέας στην παρέμβασή του μίλησε για το ψυχολογικό αποτύπωμα τής πανδημίας στους μαθητές τής Β΄ τάξης και έδωσε κάποιες χρήσιμες συμβουλές για τη διαχείριση των παιδιών στην Γ΄ τάξη.

Εν συνεχεία η Διευθύντρια κ. Νέλλη Παππά σε συνεργασία με την κ. Σουφλιά παρουσίασαν στους γονείς όσα έγιναν κατά τη χρονιά που πέρασε, και αφορούν στους μαθητές τής Β΄ τάξης, στον γνωστικό, ψυχολογικό, και παιδαγωγικό τομέα.

Παρουσιάστηκαν με εποπτικό τρόπο δραστηριότητες, δράσεις και πρωτοβουλίες τού Σχολείου μας, που διάνθισαν και ωφέλησαν τον σχολικό βίο ακόμη και εν μέσω απαγορευτικού.

Τέλος, η κ. Σουφλιά μίλησε για τις Πανελλαδικές 2022, για τα μαθήματα, τους συντελεστές, την ελάχιστη βάση εισαγωγής και τον νέο πανεπιστημιακό χάρτη.

Μολονότι η κατάσταση είναι ακόμα ρευστή, και ενδεχομένως να αλλάξουν κάποια δεδομένα, τόσο η Διευθύντρια όσο και η κ. Σουφλιά έδωσαν στους γονείς σαφή εικόνα για το πώς θα βοηθηθούν τα παιδιά τους στην Γ΄  τάξη, ώστε να κάνουν επωφελείς και ώριμες επιλογές για την ενήλικη ζωή τους.
Ακολούθησε συζήτηση στην οποία οι γονείς έθεσαν ποικίλα ερωτήματα και τα οποία απαντήθηκαν σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα από τους εκπροσώπους τού Σχολείου.

Ανακοινώσεις Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού

Αναγγελίες Β' Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού

Απρίλιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30