Αρσάκεια Ιωαννίνων
banner3  VHMA MATHITON 3    amis unis 1    banner1821
Ο Σύλλογος διδασκόντων του Β’ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού και η Διεύθυνση του σχολείου οργάνωσαν στις 25 Νοεμβρίου, ημέρα Παρασκευή, τις ακόλουθες διδακτικές επισκέψεις, με γνώμονα τα ειδικά ενδιαφέροντα των μαθητών ανά τάξη και τμήμα: οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ λυκείου επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στο Νομισματικό Μουσείο Αθηνών (Ιλίου Μέλαθρον) και στο Μουσείο της Τραπέζης της Ελλάδος, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ λυκείου ξεναγήθηκαν στο Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στο Παγκράτι, οι μαθητές και μαθήτριες του τμήματος Γ1 Ανθρωπιστικών Σπουδών επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στη Νομική Σχολή Αθηνών, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Ιατρικών και Πολυτεχνικών τμημάτων Γ2, Γ3, Γ4 και Γ5 επισκέφθηκαν την πρότυπη εργοστασιακή μονάδα της φαρμακοβιομηχανίας Iasis Pharma στο Κορωπί και οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Οικονομίας και Πληροφορικής Γ6 και Γ7  ξεναγήθηκαν στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών. 
Ειδικότερα, τα τμήματα Α1 και Α2 της Α’ λυκείου επισκέφθηκαν το Νομισματικό Μουσείο Αθηνών, που υπήρξε οικία του αρχαιολόγου Ερρίκου Σλήμαν. Η υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου κ. Νάκη ξενάγησε τους μαθητές και τους μίλησε τόσο για την ιστορία του κτηρίου και του Ερρίκου Σλήμαν όσο και για τις συλλογές νομισμάτων που πλέον αυτό φιλοξενεί. Τους μαθητές συνόδευσαν οι Γιάννης Καργάκος, Χρύσα Βαβέτση, Νάνσυ Δημητρακοπούλου και Αντώνης Παπαχρήστου. Τα τμήματα Α3 και Α4 επισκέφθηκαν το κτήριο της Τραπέζης της Ελλάδος και παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχετικό με την οικονομία και το κλίμα. Εξηγήθηκε στους μαθητές και στις μαθήτριες με παιγνιώδη τρόπο η επίδραση που έχει η οικονομία στην κλιματική αλλαγή και στο τέλος του προγράμματος δόθηκαν ποικίλα αναμνηστικά στα παιδιά. Τους μαθητές συνόδευσαν οι Δημήτρης Αντωνόπουλος, Γιάννης Πουλόπουλος και Δήμος Τριανταφύλλου. 
Τα τμήματα της Β’ λυκείου επισκέφθηκαν το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή που συνιστά μουσείο Σύγχρονης Τέχνης το οποίο στεγάζει την εκτενέστερη ιδιωτική συλλογή έργων μοντέρνας τέχνης στην Ελλάδα και μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Οι μαθητές και οι μαθήτριες ξεναγήθηκαν από ειδική ξεναγό, ώστε να μπορέσουν να κατανοήσουν και να απολαύσουν καλύτερα τα έργα τέχνης.  
Το  τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών της Γ’ λυκείου με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης επισκέφθηκε την Νομική Σχολή Αθηνών. Οι μαθητές και οι μαθήτριες έγιναν αρχικώς δεκτοί στην Βιβλιοθήκη της σχολής από την υπεύθυνη Βιβλιοθηκονόμο κ. Στρακαντούνα, η οποία τους ξενάγησε σε όλους τους χώρους και τους μίλησε για την ιστορία του κτηρίου (παλαιό Χημείο) που είναι ζυμωμένη με την ιστορία του τόπου. Η κ. Στρακαντούνα έδωσε συμβουλές στους μελλοντικούς φοιτητές με την ιδιότητα της βιβλιοθηκονόμου, αλλά και της μητέρας δύο αποφοίτων των Αρσακείων Ψυχικού. Εν συνεχεία, σε ένα αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γ1 συζήτησαν με τον κ. Σπ. Βλαχόπουλο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου στη σχολή, ο οποίος τους μίλησε ως μέλος ΔΕΠ, αλλά και ως πατέρας μιας αποφοίτου μας φοιτήτριας Νομικής και δύο μαθητών οι οποίοι φοιτούν στα Αρσάκεια Ψυχικού. Ο κ. Βλαχόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς στις νομικές σπουδές και στο επάγγελμα του δικηγόρου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες ξεναγήθηκαν στο κεντρικό κτήριο της οδού Σόλωνος από τη γραμματέα της σχολής κ. Φαντζίκου και είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στο αμφιθέατρο μαζί με πρωτοετείς φοιτητές μάθημα από τον κ. Α. Χέλμη, που αφορούσε το ρωμαϊκό δίκαιο. 
Τα τέσσερα τμήματα προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας (Γ2, Γ3, Γ4, Γ5) πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εξόρμηση στη φαρμακευτική εταιρεία IASIS PHARMA. Οι μαθητές και οι μαθήτριες, συνοδευόμενοι από τους υπεύθυνους καθηγητές, Γιαννακοπούλου Μαίρη, Πράπα Εύη, Κάτσικα Μάκη και κ. Τζανετή Ανδρέα, επισκέφτηκαν τους χώρους παραγωγής, χημείου και αποθήκης του εργοστασίου της εταιρείας. Στη διάρκεια της ξενάγησης ενημερώθηκαν για τις βασικές αρχές καλής φαρμακευτικής πρακτικής (GMPs), για τις μονάδες και τη διάρθρωση που πρέπει να διαθέτει ένα σύγχρονο φαρμακευτικό εργοστάσιο, για τη διάρθρωση των χώρων παραγωγής, για τις τεχνικές ελέγχου της φαρμακευτικής ποιότητας (QA) και τους τρόπους διασφάλισής της. Η φιλοξενία υπήρξε θερμότατη από τους υπεύθυνους της εταιρείας, οι οποίοι με πολλή χαρά έλυσαν απορίες των μαθητών μας σχετικές με τα φαρμακευτικά σκευάσματα αλλά και με την επαγγελματική αποκατάσταση σε τομείς που σχετίζονται με την παραγωγή τους.
Οι μαθητές και μαθήτριες των τμημάτων Προσανατολισμού Οικονομίας και Πληροφορικής  (τμήματα Γ6 και Γ7) επισκέφτηκαν το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, ξεναγήθηκαν στους χώρους και οδηγήθηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων. Εκεί ο κ. Στυλιανός Κωνσταντίνου, Προϊστάμενος του Τμήματος Σχέσεων με Επενδυτές, παρουσίασε και εξήγησε στους μαθητές και στις μαθήτριες, σε πραγματικό χρόνο, από τη στιγμή έναρξης του Χρηματιστηρίου (10.15 π.μ) πώς κινούνται οι εντολές αγοραπωλησιών των μετοχών ψηφιακά στον μεγάλο πίνακα-οθόνη της αίθουσας. Προέβη σε εκτενή παρουσίαση του τρόπου λειτουργίας του Χρηματιστηρίου, τη συμβολή της ζήτησης και της προσφοράς στη διαμόρφωση της αξίας των μετοχών των εταιρειών στο Χρηματιστήριο και τις συνεχείς μεταβολές σε όλη τη διάρκεια της ημέρας έως το κλείσιμό του, στις 5μμ. Σε κλίμα εγκάρδιο, ο κ. Κωνσταντίνου συζήτησε με τα παιδιά, απάντησε σε κάθε είδους ερώτηση και αναφέρθηκε  σε ποικίλα παραδείγματα εταιριών, καθώς και σε επίκαιρα γεγονότα που τυχόν επιδρούν στη διαμόρφωση του Δείκτη Τιμών του Χρηματιστηρίου. Συνοδοί καθηγητές ήταν οι Θοδωρής Κόκοτας, Λευτέρης Πολίτης και Δήμητρα Χατζηαγγελάκη.

Ανακοινώσεις Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού

Αναγγελίες Β' Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού

Απρίλιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30