Αρσάκεια Ιωαννίνων
banner3  VHMA MATHITON 3    amis unis 1    banner1821
Για όγδοη συνεχή χρονιά μαθητές τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού συμμετέχουν σε προγράμματα επιχειρηματικότητας με στόχο να κατανοήσουν τής αρχές τής αγοράς και να ενταχθούν στο νέο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον εργασίας.
Στο πλαίσιο τής επιχειρηματικής αυτής δραστηριότητας, μαθητές τού Σχολείου συμμετέχουν για πέμπτη χρονιά στο πρόγραμμα «Τράπεζες σε δράση» (Banks in Action), που διοργανώνει το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ) -παράρτημα τού Πανευρωπαϊκού Οργανισμού Junior Achievement στην Ελλάδα- σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας. Σκοπός τού συγκεκριμένου προγράμματος είναι να δώσει την ευκαιρία στους μαθητές να εξοικειωθούν με την οικονομική γνώση και να μυηθούν στις αρχές τής τραπεζικής πρακτικής, εισάγοντάς τους στο πνεύμα και στις νέες συνθήκες τής παγκόσμιας οικονομίας.
Κατά τη διάρκεια τού προγράμματος, οι μαθητές διδάχθηκαν βασικές αρχές Τραπεζικής και Management και σε αυτό το πλσαίσιο επισκέφθηκαν την Τράπεζα Πειραιώς. Εκεί γνωρίστηκαν με υψηλά τραπεζικά στελέχη και ξεναγήθηκαν στο Dealing Room καθώς και στους υπόλοιπους χώρους τού Ιδρύματος.
Οι επίδοξοι τραπεζίτες ενθουσιάστηκαν από την επαφή με τον κόσμο των Τραπεζών και ιδίως από τη συζήτηση που είχαν με τα διευθυντικά στελέχη και τα δώρα τα οποία τους προσφέρθηκαν.
Εθελόντρια σύμβουλος τού προγράμματος ήταν η κ. Άντζελα Νικολαΐδου, Διευθύντρια Πωλήσεων εταιρικών πελατών, Διεύθυνση Διεθνών Χρηματαγορών τού Ομίλου τής Τράπεζας Πειραιώς.
Οι μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων τού Σχολείου που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ήταν οι: Αναξαγόρου Ειρήνη, Θοδωρής Τάσσης, Καριανάκη Μινωίς, Λιβιεράτου Φιλιώ, Μελετίου Θεοδώρα, Ρηγάτου Αναστασία και Σαραντίδη Ελεάννα.
Υπεύθυνη των προγραμμάτων επιχειρηματικότητας τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου είναι η καθηγήτρια Πολιτικών-Νομικών Επιστημών κ. Δήμητρα Χατζηαγγελάκη.



Ανακοινώσεις Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού

Αναγγελίες Β' Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού

Απρίλιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30