Αρσάκεια Ιωαννίνων
banner3  VHMA MATHITON 3    amis unis 1    banner1821
Στο πλαίσιο τού πολιτιστικού - επιχειρηματικού τους προγράμματος, οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού πραγματοποίησαν τριήμερη εκδρομή στην ευρύτερη περιοχή τής Αρκαδίας, από 21 έως και 23 Απριλίου 2016.
Τα παιδιά περιηγήθηκαν στην Τεγέα, τη Στεμνίτσα, τη Δημητσάνα, την Ανδρίτσαινα και Αρχαία Ολυμπία. Επίσης επισκέφθηκαν τους αντίστοιχους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία (Μουσείο Τεγέας, Μουσείο Υδροκίνησης, μπαρουτόμυλους, Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας και ναό Επικούριου Απόλλωνα).
Μετά την επίσκεψη στον ναό τού Επικούριου Απόλλωνα, οι μαθητές καλεσμένοι από τον Δήμο Ανδρίτσαινας και τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Γυναικών, παρουσίασαν σε power point το πολιτιστικό τους πρόγραμμα, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων τού Λαογραφικού Μουσείου.
Οι μαθητές είχαν εκπονήσει εργασίες στο πλαίσιο τού πολιτιστικού - επιχειρηματικού προγράμματος που εκπόνησαν σχετικές με το Μουσείο Τεγέας, την αρχιτεκτονική τής Στεμνίτσας και τής Δημητσάνας, το αρχαίο θέατρο τής Μεγαλόπολης, την αειφόρο ανάπτυξη και τον ναό τού Επικούριου Απόλλωνα στις Βάσσες τής Πελοποννήσου. Ακόμη παρουσίασαν το προϊόν τής πολιτιστικής εικονικής επιχείρησης που δημιούργησαν EPEIKON "Appollo", έναν συνδυασμό cardboard VR γυαλιών και μιας πρωτοποριακής εφαρμογής για smart phones, που δίνει τη δυνατότητα να επισκεφθούν όλοι τον ναό τού Επικούριου Απόλλωνα χωρίς να μετακινηθούν, με το πάτημα ενός κουμπιού, και να ζωντανέψουν τον ναό όπως ήταν τον 5ο π.Χ. αιώνα.
Το προϊόν αυτό έλαβε το βραβείο «Καινοτόμου προϊόντος» από το ΣΕΝ (Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων) καθώς και βραβείο από την Ένωση Φίλων τού ναού τού Επικούριου Απόλλωνα, που παράλαβαν απο τον Πρόεδρο τής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.
Τα παιδιά γοητεύτηκαν από τα μνημεία και δήλωσαν πλήρως ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή τους στο πολιτιστικό επιχειρηματικό πρόγραμμα τού Σχολείου τους.


Ανακοινώσεις Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού

Αναγγελίες Β' Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού

Απρίλιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30