Εκτύπωση
Οι μαθητές τής Ομάδας Επιχειρηματικότητας τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού κατάκτησαν τη θέση στον Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, στο πλαίσιο τού προγράμματος INTER.E.S.T. (International Entrepreneurial Student Team). Η διαγωνιστική φάση πραγματοποιήθηκε στην αγγλική γλώσσα στις εγκαταστάσεις τού New York College στις 27 Φεβρουαρίου 2015, από τις 5.30 έως τις 10.30 μ.μ.
Την κριτική επιτροπή αποτελούσαν καθηγητές τού Πανεπιστημίου Πειραιώς, τού New York College και υψηλά διευθυντικά στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων.
Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική δραστηριότητα πραγματοποιείται από τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας τού Πανεπιστημίου Πειραιώς με τους φοιτητές τού προγράμματος κοινωνικής ανάπτυξης τής AIESEC Greece. Η AIESEC είναι ο μεγαλύτερος, διεθνής, μη κυβερνητικός, φοιτητικός οργανισμός στον κόσμο, με παρουσία σε 124 χώρες και 2.400 πανεπιστήμια, ενώ αριθμεί πάνω από 90.000 μέλη.
Σκοπός τής AIESEC είναι να βοηθήσει να αναπτυχθούν τα μέλη της μέσα από τις εμπειρίες που τους προσφέρει και να αποκτήσουν πολιτισμική και εργασιακή γνώση. Ταυτόχρονα, τους δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξουν τα ηγετικά τους χαρακτηριστικά, δημιουργώντας ένα διεθνές δίκτυο από φορείς αλλαγής, που στόχο έχουν να φέρουν ένα θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία.
Στο περιθώριο τού προγράμματος INTER.E.S.T. οι μαθητές σύστησαν την εικονική επιχείρηση με την επωνυμία “INTELLECTUS CO” και εκπόνησαν το επιχειρηματικό σχέδιο στην αγγλική γλώσσα.
Αποστολή τής εταιρείας που δημιούργησαν ήταν η εξίσωση των εκπαιδευτικών δικαιωμάτων των τυφλών ώστε να μπορούν να διεκδικήσουν αρτιότερες εργασιακές συνθήκες στο μέλλον. Σε αυτή την κατεύθυνση τα επίδοξα επιχειρηματικά στελέχη επινόησαν ως προϊόν μια ηλεκτρονική συσκευή με την επωνυμία “OCULENT”. Αυτή η συσκευή είναι ένα χρηστικό εργαλείο στο χέρι κάθε τυφλού μαθητή, καθώς τού δίνει τη δυνατότητα να καλύψει τα κενά που τού αφήνει η αναπηρία του. Συγκεκριμένα, η συσκευή είναι εξοπλισμένη με ειδικό μέσο ηχογράφησης, το οποίο ο τυφλός ανοίγει την ώρα τής παράδοσης τού μαθήματος. Αφού καταγραφεί ο ήχος, η συσκευή εκτυπώνει τα λόγια στο ειδικό ενσωματωμένο εκτυπωτή Braille, αφού τα μεταφράσει φυσικά σε ψευδογλώσσα.
Πολύτιμος αρωγός στο παρόν εγχείρημα ήταν η κ. Lilia Sandova lIbarra (B.Sc. in International Business, Tecnológico de Monterrey, Campus Irapuato, Μεξικό). Συνεργάτης-σύνδεσμός της με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το Β΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού ήταν ο κ. Άρης Τσιανάκας, φοιτητής τής Σχολής Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών τού Πανεπιστημίου Πειραιώς.
Οι μαθητές που συμμετείχαν στην εικονική επιχείρηση “INTELLECTUS CO.” ήταν οι:
Γενικός Διευθυντής: Πλούταρχος Μαρίνης
Διευθύντρια Ανθρωπίνων Πόρων: Βούλα Βλάχου
Βοηθός Ανθρωπίνων Πόρων: Μυρτώ Πλεμμένου
Διευθύντρια Παραγωγής: Ειρήνη Αναξαγόρου
Βοηθός Παραγωγής: Εμμανουήλ Σκούρης
Βοηθός Παραγωγής: Ιωάννα Καραϊωσηφίδου
Βοηθός Παραγωγής: Αντώνιος Παπαγεωργίου
Διευθύντρια Marketing: Φαίδρα Μαυροειδή
Βοηθός Marketing: Φίλιππος Γκοτσόπουλος
Βοηθός Marketing: Δημήτριος Παπαδιάς
Διευθύτρια Δημοσίων Σχέσεων: Δημοπούλου Μυρτώ
Διευθυντής Οικονομικών: Πιπίνης Μιχαήλ
Βοηθός Οικονομικών: Φλώρα Καλογεροπούλου
Βοηθός Οικονομικών: Παναγιώτα Ποζιού.
Υπεύθυνες τού προγράμματος ήταν οι εκπαιδευτικοί κ.: Χριστίνα Αλεβίζου (Αγγλικής) και Δήμητρα Χατζηαγγελάκη (Πολιτικών και Νομικών Επιστημών).