Εκτύπωση

Για 12η συνεχή χρονιά μαθητές του Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού θα συμμετέχουν στο Θερινό Σχολείο Επιχειρηματικότητας (http://yes.aueb.gr), που διοργανώνει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Το θερινό αυτό σχολείο είναι το πρώτο Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας που διοργανώνεται από Ελληνικό Πανεπιστήμιο και απευθύνεται σε μαθητές λυκείου. Λαμβάνει χώρα εδώ και 12 έτη από το τμήμα Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει ως στόχο την ανάδειξη της νεανικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι ζωντανό, διαδραστικό και πρακτικά προσανατολισμένο. Προσφέρει στους μαθητές τη δυνατότητα βιωματικής μάθησης του πώς δουλεύει μία επιχείρηση καθώς και μία γενικότερη εικόνα του επιχειρηματικού κόσμου. Περιλαμβάνει, ανάλυση και συζήτηση μελετών περίπτωσης από την ελληνική και διεθνή πραγματικότητα, συμμετοχή σε επιχειρηματικά παίγνια, ομαδικές δραστηριότητες, και εκπαίδευση στη δόμηση ενός επιχειρηματικού πλάνου και στην πιθανή υλοποίηση μιας επιχειρηματικής ιδέας. Τα σεμινάρια αλλά και πρακτικά εργαστήρια υλοποιούνται από καθηγητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και από καταξιωμένους επιχειρηματίες που μεταφέρουν την τεχνογνωσία τους και δίνουν στους μαθητές μια εικόνα του επιχειρείν. Τα τελευταία χρόνια, το πρόγραμμα παρακολουθούν μαθητές σχεδόν αποκλειστικά με τη χορήγηση υποτροφίας, ύστερα από σχετική εξέταση που διεξάγεται στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Στο πέρας του Θερινού Σχολείου Επιχειρηματικότητας δίδεται σε όλους τους συμμετέχοντες ειδικό Πιστοποιητικό παρακολούθησης, το οποίο αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα στο βιογραφικό των νέων. Υπεύθυνες του προγράμματος στο Β΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού είναι οι καθηγήτριες Κοινωνικών και Οικονομικών Επιστημών Δήμητρα Χατζηαγγελάκη και Ειρήνη Τσαντάκη.