Εκτύπωση
Το Β΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού, στο πλαίσιο τού προγράμματος ανταλλαγής e-twinning με θέμα “The Natural and Cultural Heritage – A priceless Asset Cultural Exchange Athens – Targoviste”, υποδέχθηκε και φιλοξένησε 11 Ρουμάνους μαθητές και δύο καθηγήτριές τους από 27 Απριλίου 2015 έως και 1η Μαΐου 2015.
Οι μαθητές και οι καθηγητές έγιναν δεκτοί στο Αρσάκειο, παρακολούθησαν Μαθηματικά στα Αγγλικά με διδάσκοντα τον κ. Χρήστο Βραχνό, Ιστορία επίσης στα Αγγλικά με διδάσκουσα την κ. Πόλυ Θαναηλάκη, έπαιξαν μπάσκετ, ποδόσφαιρο και βόλεϊ με την καθοδήγηση τού κ. Ευθύμιου Κάτσικα.
Κατά τη διάρκεια τής παραμονής τους στην Αθήνα ξεναγήθηκαν στην Ακρόπολη και στο Μουσείο Ακροπόλεως την Τρίτη 28 Απριλίου 2015, στην πόλη και στο κάστρο τού Ναυπλίου, την Τετάρτη 29 Απριλίου 2015 και στο Σούνιο την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015.
Οι φιλοξενούμενοι μαθητές και καθηγητές ενθουσιάστηκαν με την εγκάρδια, γενναιόδωρη και οργανωμένη φιλοξενία από τους μαθητές τού Σχολείου και τους γονείς τους, καθώς και τους καθηγητές. Επιστρέφοντας στη Ρουμανία εξέφρασαν, με e-mail, θετικά σχόλια για τους μαθητές και το Αρσάκειο και αναφέρθηκαν με θαυμασμό στη χώρα μας, τονίζοντας ότι παρόμοιες διοργανώσεις συντελούν στη σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ νέων ανθρώπων προερχομένων από γειτονικούς λαούς.
Υπεύθυνες για την όλη διοργάνωση ήταν οι φιλόλογοι κ. Σοφία Ραπτάκη (Υποδιευθύντρια) και Παρασκευή Χανδάνου.