Αρσάκεια Ιωαννίνων
Οι μαθητές τής Ομάδας Επιχειρηματικότητας τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού, που κατά το σχολικό έτος 2015-16 είχαν συστήσει την εικονική πολιτιστική επιχείρηση "EPEIKON", συμμετείχαν σε Φεστιβάλ Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας, που έλαβε χώρα στη «HELEXPO», το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016, στις 16.00.
Οι μαθητές που παρουσίασαν την “EPEIKON” και το πολυβραβευμένο καινοτόμο προϊόν της “APPOLLO” είναι οι εξής: Ειρήνη Αναξαγόρου, πρόεδρος τού ΔΣ τής “EPEIKON”, Δάφνη-Ευαγγελία Καπνίδου, γενική διευθύντρια,
Εμμανουήλ-Νικόλαος Σκούρης, διευθυντής Παραγωγής και Ανάπτυξης, Παναγιώτα Ποζιού, διευθύντρια Πωλήσεων και Μαρία Δρυμούση, διευθύντρια Πολιτιστικής έρευνας και Διαχείρισης.
Να υπενθυμίσουμε ότι το “APPOLLO” είναι συνδυασμός συσκευής προβολής εικονικής πραγματικότητας και εφαρμογής κινητών τηλεφώνων, που ξεναγεί τον χρήστη οπτικοακουστικά, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, στον Ναό τού Επικούρειου Απόλλωνα, στις Βάσσες τής Πελοποννήσου, όπως ήταν στην αρχική του μορφή κατά τον 5ο π.Χ. αιώνα.
Η “EPEIKON” δημιουργήθηκε από τη συνεργασία τού πολιτιστικού προγράμματος «ΔΙΑΖΩΜΑ», με υπεύθυνη την Υποδιευθύντρια τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού κ. Σοφία Ραπτάκη, φιλόλογο, και τού προγράμματος επιχειρηματικότητας «ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ», που διοργανώνει το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων - Junior Achievement Greece (ΣΕΝ/ J.A. Greece), με υπεύθυνη την κ. Δήμητρα Χατζηαγγελάκη, καθηγήτρια Πολιτικών και Νομικών Επιστημών.
Η “EPEIKON” κατά την διάρκεια τής λειτουργίας της κατέκτησε 7 βραβεία, γεγονός που δεν έχει επιτύχει καμία άλλη εικονική επιχείρηση έως τώρα.