Αρσάκεια Ιωαννίνων

Ανταποκρινόμενοι στο ευγενικό αίτημα τού Συλλόγου Παραπληγικών και κινητικά Ανάπηρων τού νομού Πέλλας, το Β΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού αποφάσισε να ενισχύσει τον Σύλλογο και τους άπορους ή τους ευρισκόμενους σε μεγάλη οικονομική δυσχέρεια συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα με τον πιο απλό τρόπο: μαθητές, εκπαιδευτικοί και προσωπικό τού Σχολείου συλλέγουν πλαστικά καπάκια σε δύο ειδικούς κάδους, τοποθετημένους σε εμφανή σημεία στο ισόγειο και στον 2ο όροφο τού Σχολείου.

Ο Σύλλογος Παραπληγικών και κινητικά Ανάπηρων τού νομού Πέλλας, για 8η συνεχή χρονιά, υποστηρίζει με μεγάλη επιτυχία τη δράση «Συλλέγουμε πλαστικά καπάκια και προσφέρουμε αναπηρικά αμαξίδια» και συγκεντρώνει καπάκια από όλη την Ελλάδα απευθυνόμενος σε σχολεία, δημόσιους φορείς, οργανισμούς, συλλόγους, εκκλησίες, ιδρύματα, στρατιωτικές μονάδες, αστυνομικά τμήματα, επιχειρήσεις και ιδιώτες. Όπως συνάγεται από τα σχετικά στοιχεία τού Συλλόγου, για ένα αναπηρικό αμαξίδιο απαιτείται ένας τόνος πλαστικά καπάκια, δηλ. 540.000 τεμάχια!

Η συλλογή τους αποτελεί μέρος μόνο τής δραστηριότητας τού Συλλόγου που βοηθά ανθρώπους με κινητικά προβλήματα που το έχουν ανάγκη.

Η συλλογή καπακιών στην οποία συμμετέχει από εφέτος ενεργά και το Β΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού έχει διπλό όφελοςοικολογικό, διότι συντελεί στην ανακύκλωση τού πλαστικού, αλλά και κοινωνικό, διότι από την πρωτοβουλία ωφελούνται  συνάνθρωποί μας, αποκτώντας το απαραίτητο αμαξίδιο που δεν είναι σε θέση να πληρώσουν με δικά τους έξοδα.

Οι μαθητές όλων των τάξεων ενημερώθηκαν αναλυτικά, ανά τμήμα, για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία από τη διευθύντρια τού Σχολείου κ. Νέλλη Παππά και από την καθηγήτρια Αγγλικών κ. Μαρία Παππά. Αφίσες που προωθούν την πρωτοβουλία έχουν αναρτηθεί στους κοινόχρηστους χώρους τού Σχολείου.