Εκτύπωση

Στο πλαίσιο τής αποστολής τού Ιδρύματος Λαμπράκη προσφέρθηκε δωρεάν η προβολή τού SingularityU Greece Summit σε επιλεγμένα μέλη τής ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής κοινότητας και σε ζωντανή μετάδοση για μαθητές και φοιτητές.

Επιλεγμένοι μαθητές και των τριών τάξεων τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού, με την προτροπή των καθηγητών τής Αγγλικής Γλώσσας και υπό την καθοδήγηση τής Διευθύντριας τού Σχολείου, είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν, με ασφάλεια από το σπίτι τους, μια καινοτόμο, υπερσύγχρονων προδιαγραφών online συνεδριακή εκδήλωση και να ακούσουν ομιλητές διεθνούς αναγνώρισης να τοποθετούνται σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων.

Η εμπειρία αυτή στόχο έχει να αλλάξει την αντίληψη των νέων για το σήμερα και για το αύριο, και κυρίως για τον ρόλο που οι ίδιοι μπορούν να έχουν σε αυτό.

Το θέμα τής εφετινής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις 23 και 24 Νοεμβρίου 2020 στον διαδικτυακό τόπο τού SingularityU Greece Summit ήταν “Unlearn”, για τις αλλαγές που θα ακολουθήσουν και τις οποίες πρέπει να γνωρίζουν οι μαθητές.

Η μοναδική αυτή ευκαιρία θα επαναπροσδιορίσει την αντίληψη των μαθητών για την εκπαίδευση και την δραστηριοποίηση μέσω τής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.