Εκτύπωση

Η 25η Νοεμβρίου έχει παγκοσμίως καθιερωθεί ως Ημέρα για την εξάλειψη τής βίας κατά των γυναικών.

Το μείζον πρόβλημα τής κακοποίησης νεαρών κοριτσιών και γυναικών, που συνιστά προσβολή για τις ανθρώπινες κοινωνίες, οξύνθηκε ακόμη περισσότερο, σύμφωνα με όλα τα πρόσφατα στοιχεία, κατά τον εγκλεισμό που επέβαλε το απαγορευτικό λόγω κορωνοϊού.

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού, συναισθανόμενοι τη σοβαρότητα τού θέματος, αποφάσισαν να το αναδείξουν μέσα από την προβολή ανά τμήμα μιας συγκλονιστικής σύντομης ταινίας από τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», και  με σχετικές συζητήσεις στα μαθήματα των Θρησκευτικών και τής Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας.

Οι θεολόγοι και φιλόλογοι, με αφορμή την προβολή τής ταινίας, μίλησαν με τον δικό τους βιωματικό τρόπο στους μαθητές τους για το θέμα τής κακοποίησης νεαρών κοριτσιών και γυναικών, υπενθυμίζοντας στα παιδιά τον βασικό ρόλο των γυναικών σε όλα τα επίπεδα, ακόμα και εν μέσω πανδημίας.

Το όλο θέμα συνδέθηκε και με τις διδακτικές ενότητες «Τα φύλα στη λογοτεχνία» στην Α΄  τάξη, «Μορφές ρατσισμού» στη Β΄  τάξη και «Ανθρώπινα δικαιώματα» στην Γ΄ τάξη.