Εκτύπωση

Η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρώπινων Δικαιωμάτων γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Δεκεμβρίου, σε ανάμνηση τής υπογραφής τής Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων τού Ανθρώπου από τη Γενική Συνέλευση τού ΟΗΕ στις 10 Δεκεμβρίου 1948.

Όραμα των εμπνευστών της ένας κόσμος με δικαιώματα και ελευθερίες χωρίς διακρίσεις.

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος διδασκόντων τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού, συναισθανόμενοι τη σημασία τής ημέρας, αποφάσισαν να την γιορτάσουν με αφόρμηση την προβολή δύο σύντομων βίντεο από το διαδίκτυο, το ένα μεταγλωττισμένο στα Ελληνικά και το άλλο στα Αγγλικά, που αναφέρονται με εποπτικό τρόπο στην ιστορία και στο περιεχόμενο των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Οι θεολόγοι, οι φιλόλογοι και οι καθηγήτριες Αγγλικής Γλώσσας, σε συνεννόηση μεταξύ τους και υπό την καθοδήγηση τής Διευθύντριας, έδειξαν το βίντεο τής επιλογής τους στους μαθητές ανά τμήμα και εν συνεχεία μίλησαν με τα παιδιά για το θέμα των ανθρώπινων δικαιωμάτων, που σχετίζεται ποικιλότροπα με θεματικές τής Γλώσσας Α΄, Β΄ και Γ τάξης, των Θρησκευτικών αλλά και τής Αγγλικής Γλώσσας, κυρίως από τη σκοπιά τού ΟΗΕ. 

Βασικός πάντα στόχος των εκπαιδευτικών στις παρούσες συνθήκες είναι να κρατούν ζωντανές στη μνήμη των μαθητών σημαντικές ημέρες, όπως αυτή τής Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.