Εκτύπωση

Στο μάθημα των Θρησκευτικών τής Β΄  τάξης τού Β΄Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού η θεολόγος κ. Όλγα Ζευκιλή, προκειμένου να δώσει κίνητρο στους μαθητές της  να εργαστούν πάνω σε θέματα που άπτονται  τής σύγχρονης κατάστασης που  βιώνουμε όλοι μας, οργάνωσε με τη βοήθεια των μαθητών και τη συνεργασία τής Διευθύντριας κ. Νέλλης Παππά ένα μικρό "διαδικτυακό συνέδριο" με γενικό τίτλο «Επιστήμη και Πίστη: Μεγέθη αλληλοσυμπληρούμενα ή αλληλοσυγκρουόμενα;».

Οι μαθητές καθοδηγήθηκαν και ενθαρρύνθηκαν από την καθηγήτριά τους να αναζητήσουν πηγές, να προβληματιστούν και να συντάξουν σύντομες προφορικές εισηγήσεις τις οποίες παρουσίασαν ενώπιον τής καθηγήτριας και των συμμαθητών τους επί σειρά εβδομάδων στο τηλεμάθημα των Θρησκευτικών.

Οι εισηγήσεις τους  πραγματεύτηκαν διάφορες ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες πτυχές τού γενικού θέματος και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι επιστήμη και πίστη λειτουργούν συμπληρωματικά στην αναζήτηση τής αλήθειας από τον άνθρωπο.

Με το άνοιγμα των σχολείων οι μαθητές τού Β΄1 τμήματος θα συμπυκνώσουν τα βασικά σημεία των εισηγήσεών τους σε αφίσες που θα εκτεθούν στον χώρο τού Σχολείου.