Εκτύπωση

Στο πλαίσιο τού (τηλε)μαθήματος Αγγλικής Γλώσσας τής Γ΄ Λυκείου "Business English" και τής ενότητας “The Champion Mindset: qualities οf effective leadership” ("Η νοοτροπία των πρωταθλητών: χαρακτηριστικά αποτελεσματικής ηγεσίας") οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού, την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021, συνάντησαν διαδικτυακά την πρώην παγκόσμια πρωταθλήτρια στίβου Όλγα Βασδέκη.

Αφορμή για την πρόσκλησή της ήταν η συζήτηση και οι απορίες των μαθητών ως προς το πώς διαχειρίζονται οι ηγέτες-πρωταθλητές τις προκλήσεις τού ανταγωνιστικού περιβάλλοντος στην καθημερινή τους ζωή.

Η Όλγα Βασδέκη είναι μία από τις ελάχιστες αθλήτριες που έχουν λάβει μέρος σε τρεις Ολυμπιάδες (1996, 2000 και 2004) κατακτώντας την , την 7η και τη 12η θέση, αντίστοιχα, και η οποία έχει προκριθεί τόσο σε παγκόσμια όσο και σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στο τριπλούν.

Η πρωταθλήτρια αναφέρθηκε στις εμπειρίες και στα διδάγματα τής ζωής της. Συζήτησε με τους μαθητές πώς κατάφερε να ακολουθήσει ένα απαιτητικό πρόγραμμα κατά την εφηβεία της, πώς βίωσε την υποστήριξη από το οικογενειακό και το φιλικό της περιβάλλον και πώς αντιμετώπιζε το εύλογο άγχος πριν και κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Οι μαθητές αντάλλαξαν απόψεις μαζί της, έθεσαν ερωτήματα και συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση. Η κ. Βασδέκη δεν δίστασε να παρομοιάσει τη ζωή τού πρωταθλητή με την καθημερινότητα των υποψηφίων των Πανελλαδικών εξετάσεων, ώστε οι μαθητές τής Γ΄ λυκείου να βρουν μέσα από τα λόγια και τα παραδείγματά της απαντήσεις στα ερωτήματα που τους απασχολούν αυτή την ιδιαίτερα απαιτητική γι’ αυτούς χρονιά.

Η συνάντηση διοργανώθηκε και συντονίστηκε από την καθηγήτρια Αγγλικών κ. Γουλέ σε συνεργασία με τη Διευθύντρια τού Σχολείου κ. Παππά.