Εκτύπωση
Στο πλαίσιο των μαθημάτων γενικής παιδείας «Εφαρμογές Υπολογιστών» και «Εισαγωγή στην Επιστήμη των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών» οι μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού συμμετείχαν σε μια εικονική περιήγηση στο Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής, το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.


Μέσω τής εικονικής περιήγησης, virtual tour (πατήστε εδώ), που διαθέτει το μουσείο, οι μαθητές με την καθοδήγηση των υπεύθυνων καθηγητών, είχαν τη δυνατότητα να δουν τα ποικίλα εκθέματα και να μάθουν περισσότερες πληροφορίες γι' αυτά μέσα από τα βίντεο που είναι διαθέσιμα από το μουσείο. 

Οι μαθητές ακολούθησαν την ιστορική διαδρομή των υπολογιστών από τις λυχνίες κενού, τα τρανζίστορ και τους υπολογιστές-δωμάτια μέχρι τα ολοκληρωμένα κυκλώματα (chips) και τους πρώτους προσωπικούς υπολογιστές.

Έμαθαν ότι στην αρχή οι υπολογιστές δεν διέθεταν γραφικά, ποντίκι και σκληρό δίσκο, ενώ οι πρώτοι φορητοί υπολογιστές δεν ήταν ακριβώς αυτό που έχουμε στο μυαλό μας σήμερα...

Είχαν, επίσης, τη δυνατότητα να δουν laptop με ενσωματωμένο εκτυπωτή και laptop με πτυσσόμενο πληκτρολόγιο.

Παρακολούθησαν ένα βίντεο με τα πρώτα βιντεοπαιχνίδια, από τότε που η βιομηχανία παραγωγής βιντεοπαιχνδιών έκανε τα πρώτα της βήματα, και ενημερώθηκαν για το ξεκίνημα τού internet, το πρωτόκολλο ανταλλαγής πακέτων, το πρώτο δίκτυο ARPANET και την πρώτη ιστοσελίδα που αναρτήθηκε στο World Wide Web.

Τέλος, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τον ήχο ενός dial-up modem, ο οποίος την δεκαετία τού '90 ήταν ο μαγικός ήχος που συνέδεε τον απλό χρήστη με τον κυβερνοχώρο.

Υπεύθυνοι καθηγητές τής εικονικής περιήγησης ήταν οι καθηγητές Πληροφορικής κ. Ραμπαούνη Δήμητρα και  Χρήστου Παντελής.