Εκτύπωση

Χρειάστηκε ένας χρόνος πανδημίας για να συνειδητοποιήσουμε για τα καλά πόσο σημαντικό αγαθό, και καθόλου αυτονόητο, είναι η υγεία. Αυτή που οι αρχαίοι είχαν θεοποιήσει και τιμούσαν ως Υγιεία.

Με πολύ σεβασμό, λοιπόν, στο αγαθό τής υγείας το Β΄Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού τίμησε εφέτος την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, στις 7 Απριλίου 2021, ημέρα ίδρυσης τού Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας το 1948.

Ο βιολόγος κ. Ανδρέας Τζανετής σε συνεργασία με τη Διευθύντρια τού Σχολείου κ. Νέλλη Παππά  συγκέντρωσαν πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό (παρουσιάσεις ppt, εικόνες και κείμενα) σχετικά με την εφετινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας που είναι αφιερωμένη σε έναν υγιέστερο, δικαιότερο κόσμο σε σχέση και με τις ανισότητες που προέκυψαν στην υγειονομική περίθαλψη παγκοσμίως λόγω κορωνοϊού.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη διαχρονική μάχη τού ανθρώπου με τις ασθένειες και τους ιούς, στην ανακάλυψη φαρμάκων και εμβολίων, στην ανάγνωση τού ανθρώπινου γονιδιώματος, στη μάχη του ανθρώπου με πανδημίες στο παρελθόν αλλά και σήμερα.

Τονίστηκε ότι η υγεία συνιστά βασικό ανθρώπινο δικαίωμα και ότι κάθε άνθρωπος στον πλανήτη πρέπει να έχει πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης.

Το εκπαιδευτικό υλικό δόθηκε στο διαδικτυακό μάθημα και στις τρεις τάξεις τού Σχολείου, από χημικούς, βιολόγους και θεολόγους, και αποτέλεσε αφορμή για συζήτηση και ευαισθητοποίηση των μαθητών πάνω στο καίριο θέμα τής υγείας.