Εκτύπωση

Οι μαθήτριες τής Α΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου ΨυχικούΚαλλιρρόη Σαραντοπούλου, Μαρκέλλα Συρίου και Παρασκευή-Δανάη Σταυροπούλου συμμετείχαν στην 3η Διαδικτυακή Προσομοίωση Συνέντευξης Τύπου με θέμα "Οικονομία και Πανδημία".

Οι φορείς που συμμετείχαν στην κοινή Συνέντευξη Τύπου ήταν:

1. Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, με εκπρόσωπο τη δρα Σ. Κολυβά, βιολόγο.
2. Το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, με εκπρόσωπο τον κ. Ν. Φίλιππα, καθηγητή Χρηματοοικονομικής στο ΠΑ.ΠΕΙ. 
3. Η DOCK Συνεργατικός Χώρος Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.), με εκπρόσωπο την κ. Γ. Μπεκριδάκη, κοινωνιολόγο.

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021, από τις 12.00 έως τις 14.50, στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων τού 2ου ΠΕ.ΚΕ.Σ. Αττικής, από τη Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου των Οικονομολόγων (ΠΕ 80) κ. Δήμητρα Μακρή με πρόσκληση τής οποίας το σχολείο μας συμμετείχε στο καινοτόμο αυτό εγχείρημα.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές από 15 σχολεία τής περιφέρειας επιστημονικής ευθύνης τής Συντονίστριας κ. Δ. Μακρή.

Οι μαθήτριες τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού, σε θέση δημοσιογράφου, έθεσαν τα ερωτήματά τους στους εκπροσώπους των τριών φορέων και στη συνέχεια θα συντάξουν Δελτίο Τύπου, το οποίο θα δημοσιευθεί στην μαθητική εφημερίδα που εκδίδεται από το Υ.ΠΑΙ.Θ.

Υπεύθυνη τής προετοιμασίας των μαθητριών ήταν η δρ Δήμητρα Χατζηαγγελάκη, καθηγήτρια Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών.