Εκτύπωση

Την Τετάρτη 26 Μαΐου 2021πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση των γονέων των μαθητών της Β’ τάξης με τη Διευθύντρια του Β’ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού Νέλλη Παππά, την Υποδιευθύντρια Σοφία Ραπτάκη, τη Σύμβουλο Σχολικού και Επαγγελματικού Προσανατολισμού της Φ.Ε. Κατερίνα Σουφλιά και τον Σχολικό Ψυχολόγο της Φ.Ε. Γιώργο Γεωργουλέα.

Στην παρουσίασή της η κ. Παππά παρέθεσε, καταρχάς, τα πεπραγμένα της σχολικής χρονιάς 2020-21 τα οποία αφορούν την επιτυχή πορεία των μαθητών της Β’ Λυκείου προς τη Γ’ Λυκείου: εξατομικευμένες και συνολικές μαθησιακές και ψυχολογικές παρεμβάσεις με τη συμβολή και των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της Φ.Ε., ειδικές ενημερώσεις των μαθητών από σημαντικούς φορείς Πανεπιστημίων και Σχολών για επαγγέλματα, σπουδές, κατάρτιση, επαγγελματικές προοπτικές και αγορά εργασίας, σύνδεση του μαθητικού πληθυσμού με την επικαιρότητα και την ιστορική μνήμη μέσα από τον εορτασμό Παγκόσμιων Ημερών με σημασία για το σχολείο και εθνικών ή άλλων επετείων, αλλά και ποικίλες δραστηριότητες κοινωνικού, οικολογικού, εκπαιδευτικού και ψηφιακού χαρακτήρα.

Στη συνέχεια, η κ. Παππά επικεντρώθηκε σε όσα θα συμβούν από τον Σεπτέμβριο, όπου οι μαθητές θα φοιτούν στη Γ’ Λυκείου: διευρυμένο σε σχέση με τα δημόσια σχολεία ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων της Φ.Ε., πριμοδότηση σε ώρες διδασκαλίας των μαθημάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων, πορεία και συστηματικός έλεγχος της διδακτέας και διδαχθείσας ύλης, μαθήματα αυξημένης βαρύτητας ανά ομάδα προσανατολισμού, απολυτήριες εξετάσεις.

Ως προς τα διοικητικά θέματα του σχολείου, έγινε αναφορά στην ανανέωση των υλικοτεχνικών υποδομών, στην ανακατάταξη των αιθουσών ώστε το σχολείο να είναι λειτουργικότερο, στην ανακαίνιση του σχολικού διακόσμου και στην ψηφιοποίηση ολοένα και περισσότερων σχολικών δραστηριοτήτων.

Στην επικοινωνία και συνεργασία με τους γονείς τονίστηκε η πλήρης αναδιοργάνωση της ιστοσελίδας του σχολείου, καθώς και οι διάφοροι τρόποι επικοινωνίας και συνεργασίας που χρησιμοποιήθηκαν, κυρίως τον καιρό του απαγορευτικού, και αποτελούν πλέον κεκτημένο του σχολείου.

Δόθηκαν πληροφορίες και συμβουλές στους γονείς από την κ. Σουφλιά, ώστε να βοηθήσουν τα παιδιά τους να επιλέξουν ώριμα ομάδα προσανατολισμού στη Γ΄ Λυκείου, με ενδεικτικά στοιχεία από το πλούσιο υλικό της ιστοσελίδας του σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού της Φ.Ε. που επικαιροποιείται διαρκώς.

Ως προς τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022, εξηγήθηκαν στους γονείς όλα τα διαδικαστικά: αίτηση-δήλωση συμμετοχής, υπολογισμός μορίων με παραδείγματα, ειδικά μαθήματα, συντελεστές βαρύτητας, βάσεις τμημάτων και σχολών, ελάχιστη βάση εισαγωγής, μηχανογραφικά δελτία. Ο πανεπιστημιακός χάρτης της χώρας μας παρουσιάστηκε αδρομερώς με τα Πανεπιστήμια που ιδρύθηκαν το 2019 και με τα Τμήματα που θα κλείσουν εφέτος και του χρόνου. Ειδική μνεία έγινε στο δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου, που αποτελεί πρόσθετη πιθανή επιλογή για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Τέλος, δόθηκε εικόνα στους γονείς για το ηλεκτρονικό μηχανογραφικό δελτίο βάσει των στοιχείων που γνωρίζουμε για εφέτος.

Δείτε στοιχεία της παρουσίασης πατώντας εδώ.